ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Inovace a technologie Materiály, technologie a konstrukce Organické tvary sanitární keramiky doplněné stylovým modulárním nábytkem. To je japonská elegance v koupelnách!

Organické tvary sanitární keramiky doplněné stylovým modulárním nábytkem. To je japonská elegance v koupelnách!

Organické tvary sanitární keramiky doplněné stylovým modulárním nábytkem. To je japonská elegance v koupelnách!
7. 4. 2023

Trendem v zařizování interiérů je vytvářet harmonické prostředí. To se týká i koupelen, na které je v poslední době brán větší důraz. V popředí stojí elegantní tóny, přírodní dekory a především designová sanitární keramika. Příkladem je nová kolekce Zencha z designové řady společnosti Duravit. Vybavení inspirované japonskou kulturou nabízí organicky tvarované sanitární předměty a modulární nábytek s dostatkem úložných prostor.

Design koupelnové kolekce Zencha vytvořil designér Sebastian Herkner. Nechal se inspirovat tradičními japonskými rituály a řemeslnou zručností. Kolekce kombinuje neobvyklé misky s minimalistickým nábytkem. Inspirací byly designérovy ručně vyráběné keramické šálky, které objevil v Japonsku.

Nejnápadnějším rysem misek a vany je zaoblený tvar, který se otevírá do ladného ​​ven zahnutého okraje. Sanitární předměty jsou navrženy jako vyklenuté obdélníky, dole jsou baňaté a směrem nahoru se zužují elegantní křivkou. Vany přesvědčí hřejivým pocitem a elegantní matnou estetikou. Jsou vyrobené z DuraSolid® materiálu. Tvar čtvercové verze volně stojící vany o rozměrech 1250 x 1250 mm, kopíruje tvar misky. Vana je navíc dostupná ve dvou kompaktních verzích o rozměrech 1600 x 850 mm a 1800 x 900 mm, volitelně také s Air-systémem, který je integrovaný do dna vany a nabízí jemný masážní efekt.

Umyvadla jsou vyrobená z DuraCeram® keramiky. Tento materiál umožňuje vytvoření umyvadlových misek s extrémně tenkou tloušťkou okraje, která jsou zároveň robustní a extrémně snadná na údržbu. K mání jsou dvě různě tvarované umyvadlové misky: zakřivený čtverec o rozměrech 420 x 420 mm a zaoblený obdélník o rozměrech 550 x 390 mm – vždy s plochou pro armaturu, nebo bez ní. Co se barev týká, vybírat můžete mezi bílou, bílou saténovou matnou, šedou saténovou matnou a antracitovou matnou. Sérii Zencha lze kombinovat s toaletami z řad Duravit.

Nábytek je vyroben z materiálů, jako je dřevo a strukturované sklo a nabízí nejen dostatek úložného prostoru, ale je také mimořádně příjemný na dotek. Rovný design nábytku vytváří zajímavý kontrast k organickým sanitárním předmětům a doplňuje subtilní materiálový a barevný koncept kolekce. Vynikajícím designovým prvkem je zde elegantní rám o tloušťce pouhých šest milimetrů. Vytváří jednotnou mezeru, která nábytku propůjčuje elegantní a nenucený dojem. Nábytek z kolekce Zencha je navržen modulárním způsobem a lze jej rozmístit různými způsoby, například jako otevřené police nebo zásuvky s technologií push-open a se samozavíráním. Zároveň slouží jako úložný prostor pro každodenní předměty, dodávají místnosti strukturu a propůjčují útulnost různým stylům. Korpus a rám nábytku mají snadno čistitelný povrch s efektem proti otiskům prstů a jsou dostupné v jemných barvách Bílá Super Matt, Taupe Super Matt a Grafit Super Matt. Čela skříněk jsou nabízena v různých variantách. Zatímco možnosti v přírodním dubu a černém dubu vytvářejí teplý a hmatový efekt, bílé tabulové sklo a černé texturované sklo vnáší do koupelny určitý stupeň smyslné elegance.

Součástí kolekce je take samostatné zrcadlo, které napodobuje obrys kulatých misek. Jeho organickou formu podtrhuje celoobvodové LED osvětlení, které se zapíná a vypíná pomocí senzoru na spodní hraně zrcadla.

Kolekce Zencha kombinuje jemné tvary s vysoce kvalitními, udržitelnými materiály, jako jsou dřeva s certifikací PEFC. Dodává se v široké škále variant a jeho tvary, barvy, materiály, rozměry a možnosti výbavy lze individuálně konfigurovat pro různá designová řešení interiéru. Sanitární předměty i nábytek jsou vyráběny v německých výrobních závodech Duravit v Hornbergu a Schenkenzellu, ve Schwarzwaldu a jsou dokončovány ručně. Povrchy a hrany nábytku jsou pečlivě utěsněny, aby byly voděodolné.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Nadčasová elegance v koupelnách s využitím nejmodernějších technologií

Trendem v zařizování interiérů je vytvářet harmonické prostředí. To se týká i koupelen, na které je v poslední době brán větší důraz. V popředí stojí elegantní barevné tóny, přírodní dekory a především designová sanitární keramika. Takové koupelny lze vybavit díky sériím D-Neoa a White Tulip od společnosti Duravit. 

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Roberto Palomba představil v Praze svou nejnovější práci

Do Prahy v těchto dnech zavítal italský architekt a designér Roberto Palomba. Na svých přednáškách zde představil svou nejnovější práci. Aktuálně se Palomba věnuje především průmyslovému designu pro ty nejprestižnější společnosti. Jednou z nich je i spolupráce se společností Ideal Standard, jedním z předních výrobců koupelnových a toaletních řešení.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Koupelna se stává flexibilním prostorem. Funkční kvalita souzní s designem a inovacemi

Nadčasový koncept koupelen představuje nová série značky Laufen, která přichází s produkty v zajímavých barvách, nových povrchových úpravách a především s výrobky, které se dají libovolně skládat a vytvářet stále nové kompozice. Kolekce Kartell by Laufen tak nabízí volnost bez omezení.  Sanitární keramika, nábytek, vodovodní baterie a doplňky s čistými geometrickými tvary vytvářejí kombinace, které jsou ideální pro jakýkoli prostor o jakékoli velikosti.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Nadčasová elegance v koupelnách dokáže vytvořit působivé a jemné prostředí

Současná a moderní klasika je hlavní koncepcí materiálu SaphirKeramik od společnosti Laufen. Jedná se o projekt designéra Marcela Wanderse. Ten se tak navrací především ke klasice, kterou představil na premiéře na milánské výstavě nábytku Salone del Mobile.

 

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl