ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Inovace a technologie Materiály, technologie a konstrukce Roberto Palomba představil v Praze svou nejnovější práci

Roberto Palomba představil v Praze svou nejnovější práci

Roberto Palomba představil v Praze svou nejnovější práci
29. 4. 2022 / Autor: Štěpánka Šulanová

Do Prahy v těchto dnech zavítal italský architekt a designér Roberto Palomba. Na svých přednáškách zde představil svou nejnovější práci. Aktuálně se Palomba věnuje především průmyslovému designu pro ty nejprestižnější společnosti. Jednou z nich je i spolupráce se společností Ideal Standard, jedním z předních výrobců koupelnových a toaletních řešení.

Roberto Palomba je význačný italský designér a architekt. Studoval architekturu na univerzitě La Sapienza v Římě. Působil jako lektor průmyslového designu na milánské polytechnice a v roce 1994 založil společně se svou manželkou Ludovicou studio Ps+ Palomba Serafini Associati se sídlem v Miláně. Společně pracují s těmi nejprestižnějšími značkami po celém světě a většina jejich výrobků navržených od roku 1994 je stále ve výrobě.

Ludovica a Roberto Palomba jsou známí především tím, že mají schopnost kombinovat současnou vizi společnosti a uživatelské potřeby s rozsáhlými historickými znalostmi kulturních kořenů designu. Díky tomu jsou produkty jejich práce mixem minulosti a budoucnosti. Výsledkem tohoto jedinečného a osobitého přístupu jsou funkční a nadčasové produkty s dlouhou životností.

Při své tvorbě se Palomba zaměřuje na funkčnost, a hlavně udržitelnost produktů. Díky propojení jeho citu pro design a výrobě vysoce kvalitních koupelnových řešení tak mohly vzniknout nové kolekce, které nabízí exkluzivní koupelnové produkty, jako je sortiment keramiky a nábytku.

Atelier Collections je soubor produktů, které lze libovolně kombinovat. „Naše spolupráce začala před třemi lety, byla to pro mě čest, neboť s touto společností v minulosti spolupracovali ti největší mistři řemesla. Byla pro nás velká zodpovědnost převzít toto velké dědictví. S Ideal Standard máme velmi dobrý vztah, komunikace i spolupráce fungují perfektně. Kolekci jsme pojali jako servis dalším architektům proto, abychom jim umožnili vybavit každou koupelnu, dle jejich potřeb,“ říká Roberto Palomba ke spolupráci se společností Ideal Standard.  

Při své tvorbě se Palomba zaměřuje na funkčnost, a hlavně udržitelnost produktů. Díky propojení jeho citu pro design a výrobě vysoce kvalitních koupelnových řešení tak mohly vzniknout nové kolekce, které nabízí exkluzivní koupelnové produkty, jako je sortiment keramiky a nábytku. Předlohou byly pro designéry ikonické produkty minulosti, kterým vzdechli nový design a vzniklo tak zcela nové portfolio. „V tomto oboru pracuji již více jak 30 let, takže jsem dokonale znal stávající portfolio společnosti Ideal Standard. Věděl jsem ale, že se určité věci musí změnit, a protože jsem měl za sebou již mnoho projektů zaměřujících se na koupelny pro významné značky a ve světě koupelen jsem velice známý, rozhodl jsem se k určitým změnám přistoupit. U společnosti nebyl problém v tom, že by jim chyběly některé produkty, ale jako u všech významných firem zde byla potřeba obnovit sortiment a renovovat stávající kolekce,“ říká Roberto Palomba.

Kam se koupelny a koupelnový design bude v budoucnu posouvat a co jak by měla vypadat koupelna budoucnosti? „Svět koupelen se v posledních letech velmi posunul, především pak od vymožeností a technologických vychytávek zpět k designu a relaxu. Z tohoto důvodu bych já osobně už koupelny nikam nechtěl posouvat. Je potřeba měnit věci které nefungují a ty, co fungují je třeba udržovat,“ uzavírá Roberto Palomba.  

Moderní umyvadla, revoluční wc, stylové baterie, designové vany a jedinečný nábytek z kolekce Atelier Collection od společnosti Ideal Standard najdete například u prodejce ProCeram v Praze, Plzni, Brně, Karlových Varech a Bratislavě. V Praze ProCeram sídlí v největším centru bydlení v ČR – New Living Center.

Psali jsme také:

 

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl