ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Inovace a technologie Nadčasová elegance v koupelnách dokáže vytvořit působivé a jemné prostředí

Nadčasová elegance v koupelnách dokáže vytvořit působivé a jemné prostředí

Nadčasová elegance v koupelnách dokáže vytvořit působivé a jemné prostředí
2. 7. 2021 / Autor: Štěpánka Šulanová, foto: Laufen

Současná a moderní klasika je hlavní koncepcí materiálu SaphirKeramik od společnosti Laufen. Jedná se o projekt designéra Marcela Wanderse. Ten se tak navrací především ke klasice, kterou představil na premiéře na milánské výstavě nábytku Salone del Mobile.

Vše je charakteristické především svým odkazem na klasiku dob minulých. Zájemci ocení ženské tvary a odkaz na poezii a romantiku, to vše samozřejmě přihlíží i k soudobým potřebám a vkusu.

Umyvadla, vany nebo klozety v kombinaci s bateriemi, skříňkami, příslušenstvím a zrcadly jsou velmi elegantní a kreativní. Mezinárodně proslulý návrhář vytvořil kreativní kolekci, která díky využití materiálu SaphirKeramik nabízí ikonické tvary. Výstupem jsou štíhlá a lehká díla bezchybného designu, dokonalá pro každodenní použití.

Zářivě bílé kousky keramiky doplněné deskami a skříňkami v dřevěném provedení, baterie a zrcadla v rámech z keramiky evokují mimořádně působivé a jemné prostředí koupelny.

„Této kolekci jsme vtiskli určitou romantickou podobu. Koupelna je místo vyhrazené relaxaci, omlazení a ničím nerušené pohodě. V propojení s lidským duchem v tomto nanejvýš intimním a soukromém prostoru tudíž hraje klíčovou roli design,“ říká Marcel Wanders.

Výrobce Laufen připravil velmi širokou a všestrannou kolekci, umožňující vybavit koupelnu výhradně prvky The New Classic. Co se umyvadel týče, nejrůznější uživatelské potřeby pokrývá nabídka umyvadel do nábytku s odkládací plochou a šířkami 600, 800 nebo 1200 mm, umývátko o šířce 500 mm, a také umyvadlová mísa o šířce 550 mm.

Produkty SaphirKeramik jsou proslulé extrémně tenkými stěnami o tloušťce přibližně tři milimetry, nicméně Laufen dokázal vyvinout například umyvadlovou mísu s integrovaným přepadem a výpustí – se schopností bezpečně zadržovat vodu v míse.

Umyvadla jsou designově sladěna s vanou tvořící nedílnou součást této kolekce. Její velkorysé rozměry (1900 x 900 x 580 mm) okamžitě upoutají pozornost a současně působí velmi lákavě. Vana má ergonomický tvar a díky materiálu Sentec je příjemná na omak.

Zajímavý je i závěsný bidet a klozetové mísy bez oplachového kruhu se snadnou údržbou. Klozety jsou k dispozici v závěsné i stojící variantě, v kapotovaném provedení.

„Prostředí koupelny vždy bude stavět na elegantní funkčnosti, a tak jsme každý z kousků navrhli tak, aby do celé kolekce hladce zapadal. SaphirKeramik je jedinečnou příležitostí, jak oslavit krásu tenké keramiky prostřednictvím našich jemných a elegantních tvarů,“ vysvětluje Gabriele Chiave.

KOUPELNOVÝ NÁBYTEK V KLASICKÉM STYLU

Společně s keramickými produkty z kolekce The New Classic připravil Laufen i neméně výraznou sestavu koupelnového nábytku. Vyprofilované panely dvířek dodávají neokázalému designu klasický vzhled.

Součástí sestavy jsou umyvadlové skříňky pro umyvadla a umyvadlové mísy v provedení do nábytku (i bez zapuštění), jakožto i prostorná vysoká skříňka pro udržení pořádku v koupelně. Z nabídky povrchových úprav nábytku lze vybrat dýhu z tmavého dubového dřeva, leskle bílý lak, matně bílý lak a matně šedý lak.

Obzvláště elegantní je rám pod umyvadlo v provedení ořech, kompatibilní s umyvadly do nábytku. Rám plní i roli držáku na ručník, což je vlastnost oceňovaná ve všech hotelových i soukromých koupelnách.

 

Psali jsme také:

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl