ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Inovace a technologie Materiály, technologie a konstrukce Nadčasová elegance v koupelnách s využitím nejmodernějších technologií

Nadčasová elegance v koupelnách s využitím nejmodernějších technologií

Nadčasová elegance v koupelnách s využitím nejmodernějších technologií
22. 12. 2021 / Autor: Štěpánka Šulanová, foto: Duravit

Trendem v zařizování interiérů je vytvářet harmonické prostředí. To se týká i koupelen, na které je v poslední době brán větší důraz. V popředí stojí elegantní barevné tóny, přírodní dekory a především designová sanitární keramika. Takové koupelny lze vybavit díky sériím D-Neoa a White Tulip od společnosti Duravit. 

Koupelnová série D-Neo od společnosti Duravit přichází s kvalitním a perfektně promyšleným designem. Belgický designér Bertrand Lejolyvou dokazuje, že i koupelnu lze zařídit podle nejnovějších trendů interiérové architektury. Jasné tvarování vytváří svobodu a dává k dispozici designové prvky pro rozvoj individuálního stylu, který odráží víc než jen funkcionalitu.

Jedná se o umyvadla všech velikostí a tvarů s výraznou obvodovou hranou. Zajímavé je asymetrické řešení v kombinaci s designovými skříňkami pod umyvadlo, které zároveň představují i praktickou odkládací plochou. Umyvadlové mísy jsou dostupné v oválné, nebo kulaté variantě, a podtrhují tím kreativitu a rozmanitost. 

Toalety z této série jsou vybaveny technologií Duravit Rimless® s antibakteriální keramickou glazurou HygieneGlaze.

Volně stojící vana z DuraSolid® materiálu v sametové optice a haptice pak díky svému oválnému tvaru dodá koupelně elegantní nádech. Navíc s délkou pouhých 1600 dokonale doplní i malé koupelny.

Kromě toho série nabízí i vestavné vany ze sanitárního akrylátu dostupné se sklonem pro záda na jedné straně v pěti různých velikostech od 1500x750 do 1800x800 mm.

Také koupelnový nábytek z této série nabízí zajímavé využití. Se šířkami od 410 do 1400 mm a četnými možnostmi designu je vhodný pro každou koupelnu. Na výběr jsou tři nové dřevěné dekory, velké množství barevných provedení a velmi zajímavé jsou i ergonomicky tvarované úchytky v diamantově černé barvě, která kopíruje zaoblení krycích desek a umyvadel.

Další koupelnovou sérií z dílny Duravit je White Tulip, kterou vytvořil designér Philippe Starck. Tato série už podle názvu kopíruje organickou siluetu rozkvetlého tulipánu, a rozvíjí tak téměř sochařský a jemný charakter. Expresivní detaily a nadčasový design v kombinaci s prvotřídním zpracováním a nejmodernější technologií splňují ty nejvyšší nároky.

V sérii lze najít sortiment od van, umyvadel a nábytku přes toalety a bidety až po odpovídající zrcadla a kompletní řadu armature. 

Díky své jedinečné ergonomii a odlišným stylovým světům se White Tulip hodí do každého interiéru s mnoha designovými možnostmi. Lze jí tedy umístit do sofistikovaného městského podkroví, či do prostředí venkovského domu.

Velmi zajímavé je například samostatně stojící keramické umyvadlo navržené v monolitickém provedení, které je k dispozici s připojením vody a odpadu do stěny, nebo přes podlahu v závislosti na konstrukčních podmínkách. Svým esteticky tvarovaným mírně ven skloněným okrajem ve stejném stylu zapůsobí i kulaté umyvadlo na desku. Tento tvar kopíruje také umyvadlo, které je při pohledu shora pravoúhlé. Dá se kombinovat s nábytkem a je dostupné ve dvou velikostech.

K dispozici jsou volně stojící a nástěnné toalety a bidety, které jsou vybaveny stejně jako u série D-Neo novou splachovací technologií HygieneFlush.

Skříňky pod umyvadlo a polovysoké skříňky se dvěma nebo třemi skleněnými policemi jsou k dispozici v pěti barvách s vysoce lesklým nebo saténovým povrchem. Alternativně lze pro přední stranu zvolit povrch z masivního dřeva - přírodní dub, nebo americký ořech. V nabídce jsou i sametově matné povrchy, které odolají malým škrábancům - na tomto speciálním lakovaném povrchu totiž téměř samy zmizí, takže nábytek vypadá vždy jako nový. Čištění a údržba je navíc obzvláště snadná díky speciálnímu povlaku proti otiskům prstů.

Zásuvky jsou vybaveny pohyblivými nábytkovými úchyty ve tvaru prstenu a jsou samozavírací. Ve variantě bez úchytu jsou také vybaveny Tip-on technologií, a lze je proto pohodlně ovládat mírným tlakem. Osvětlené zásuvky se při otevření a zavření automaticky zapínají a vypínají.

Zrcadla ze série White Tulip jsou k dispozici jako verze se senzorem nebo s ovládáním přes aplikaci. Zajímavý vzhled vytváří zrcadlové sklo, které je posunuto dopředu. Výsledkem je, že povrch zrcadla kolem světelného pole vypadá téměř průhledně. Teplotu světla s paměťovým efektem lze synchronizovat a regulovat spolu s dalšími propojenými světly pomocí aplikace „Casambi“, která se etablovala jako reference pro aplikace v inteligentních domácnostech. Kromě toho lze zrcadla ztlumit a vyhřívání zrcadla může být zapnuto, nebo vypnuto.

Samostatně stojící vana s bezešvým akrylovým panelem navazuje na tvar keramiky. V oválném provedení jsou k dispozici dvě velikosti: 1800x800mm a pro menší půdorysy 1600x900mm. Kruhová vana o průměru 1400 mm nabízí uvnitř velkorysý prostor.

Designovým prvkem je pak rukojeť umyvadlové baterie ve tvaru tulipánu, která přebírá tvar umyvadel a van a díky jemně leštěnému povrchu se obzvláště snadno a příjemně používá. Obzvláště elegantně vypadá 160 jemných svisle gravírovaných pruhů. Umyvadlové baterie jsou k dispozici v různých komfortních výškách S, M a XL. K dispozici jsou také bidetové, sprchové a vanové armatury.

Série White Tulip je elgantní a využívá nejmodernější technologie, jako jsou HygieneFlush a HygieneGlaze, Tip-on technologie a samozavírání, stejně jako vyhřívání zrcadel a přizpůsobitelné osvětlení prostřednictvím aplikace.

Doporučené pořady

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

TV Architect představuje...

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect v regionech

TV Architect v regionech

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl
Zavřít reklamu