ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Development a stavby Bytový projekt na pražském Opatově nabídne 300 jednotek k dlouhodobému pronájmu

Bytový projekt na pražském Opatově nabídne 300 jednotek k dlouhodobému pronájmu

Bytový projekt na pražském Opatově nabídne 300 jednotek k dlouhodobému pronájmu
29. 7. 2023 / Autor: Štěpánka Šulanová

V České republice se odehrává jedna z největších transakcí výstavby objektu za účelem dlouhodobého pronájmu. Konkrétně se jedná o projekt Opatov II v Praze 11, kde vznikne v budoucnu přes 300 nájemních bytů. Developer Sekyra Group se nyní dohodl se společností Dostupné bydlení České spořitelny a s pojišťovnou Kooperativa na odprodeji tohoto rezidenčního projektu. Dle harmonogramu by projekt měl být zkolaudován do konce příštího roku, nájemníci se pak nastěhují v prvním kvartálu roku 2025.

Pořídit si vlastní bydlení v hlavním městě se v poslední době stává nereálné vzhledem k nedostatku bytů, jejich vysokým cenám, rostoucím úrokovým sazbám u hypoték i relativně přísným podmínkám stanoveným pro získání úvěru. Česká republika se navíc v evropském srovnání ocitla na nechvalné špici v tom, jak rychle zde od roku 2015 rostly ceny nemovitostí. Nájemní bydlení se proto stává v poslední době vítanou alternativou, tomuto trendu se přizpůsobují mnozí developeři a realizují projekty s možností pronájmu. 

Bytový projekt na pražském Opatově nabídne 300 jednotek k dlouhodobému pronájmu. Navíc dochází k neobvyklé situaci, kdy dvě společnosti, kterými jsou Kooperativa a Dostupné bydlení České spořitelny nalezly partnera pro výstavbu nájemního bydlení. Tím je právě developer Sekyra Group. Každá společnost získá v rezidenčním projektu Opatov II 50% podíl. Zainteresované strany se dohodly, že cenu transakce nebudou zveřejňovat. 

Věřím, že podíl nájemního bydlení bude na současném realitním trhu charakterizovaném vysokými náklady a nižší dostupností hypoték významně narůstat. Spolupráce s tak silnými institucionálními investory, jakými jsou Česká spořitelna a Kooperativa, je pro nás vynikající příležitostí, jak nabídnout námi realizované rezidenční projekty širší skupině obyvatel. Rozšíření profesionálně spravovaného nájemního bydlení navíc povede ke kultivaci trhu a přinese větší stabilitu nájemcům i pronajímatelům,řekl Leoš Anderle, výkonný ředitel společnosti Sekyra Group.

Tato situace je vyústěním investiční spolupráce obou subjektů, které spojuje dlouhodobá spolupráce jejich rakouských mateřských společností právě v oblasti realizace projektů dostupného bydlení.

Konkrétně společnost Dostupné bydlení České spořitelny bude zvýhodněné bydlení na Opatově poskytovat zaměstnancům vykonávajícím společensky prospěšné profese, jako jsou například zdravotníci nebo učitelé.

Projektem Opatov II navazuje Sekyra Group na úspěšnou realizaci administrativního centra Opatov Park a rezidenčního projektu Zahrady Opatov.

Mohlo by vás zajímat

Zajímavé projekty
11 m 49 s

Leoš Anderle, výkonný ředitel Sekyra Group

Sekyra Group se zaměřuje na realitní investice a development komerčních a rezidenčních nemovitostí. Na trhu působí od roku 1996 a v jejím portfoliu najdeme řadu reprezentativních pražských budov. Mezi jejich klienty patří především mezinárodní korporace, tuzemští i zahraniční investoři, ale i nájemci jednotlivých bytových jednotek. Společnost realizovala budovy takových společností, jako jsou Česká spořitelna, Nestlé, T-Mobile či Národní technická knihovna. Na kontě má také zhruba 7 000 bytů. V současné době pracuje na rozvoji nových městských částí. Výkonným ředitelem společnosti je Leoš Anderle.

Mohlo by vás zajímat

Města a urbanismus
25 m 54 s

Luděk Sekyra, Boris Redčenkov a Tomáš Homola nad projektem Smíchov City

Smíchov je tradiční pražská čtvrť s bohatou historií v těsné blízkosti historického centra hlavního města. Sousedí s Malou Stranou a přes řeku je památný Vyšehrad. V 19. století se stal Smíchov epicentrem vznikajícího průmyslu, který se ovšem ve 20. století zastavil a zůstal zde jeden z největších pražských brownfieldů. Toto území ale v nadcházejících letech čeká velmi zásadní proměna. Jde o největší projekt v moderních dějinách. O tomto projektu diskutovali u jednoho stolu osobnosti, které se na rozvoji tohoto území významně podílejí. Luděk Sekyra je zakladatel společnosti Sekyra Group a hlavní investor záměru. Boris Redčenkov, architekt z ateliéru A69 a autor urbanistického konceptu. Tomáš Homola, místostarosta městské části Praha 5, který je zodpovědný za strategický rozvoj.

Mohlo by vás zajímat

Osobnosti
16 m 11 s

Luděk Sekyra (Sekyra Group)

Pražský developer Luděk Sekyra je český podnikatel – majitel společnosti Sekyra Group, a.s., milovník filozofie a filantrop. Jeho developerská společnost působí na českém realitním trhu od roku 1996 a patří mezi přední developerské společnosti v rezidenčním i komerčním segmentu. Pod taktovkou společnosti vznikají aktuálně například čtvrti Rohan City či Smíchov City, na kontě má ale i další významné projekty, které mění tvář hlavního města.

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl