ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Development a stavby V Pražských Holešovicích vyrostla nová administrativní budova

V Pražských Holešovicích vyrostla nová administrativní budova

V Pražských Holešovicích vyrostla nová administrativní budova
4. 6. 2021 / Autor: Štěpánka Šulanová, foto: crest communications

Komorní administrativní budova Astrid Offices vyrostla v Dělnické ulici v Praze 7. Stojí na místě bývalé továrny kosmetické značky. V budově se nachází 4 300 m2 kancelářských ploch a maloobchodních prostorů.      

Společnost UBM Development Czechia už také budovu úspěšně zkolaudovala. Firmy zde budou sídlit od července. A to včetně zaměstnanců samotné developerské společnosti, kteří si budovu zvolili jako své sídlo. Aktuálně jsou v Astrid Offices stále ještě některé prostory volné.

 „Přes nejistou situaci na trhu, nejrůznější restrikce a vládní nařízení se nám povedlo dodržet stanovený harmonogram výstavby a budovu zkolaudovat podle plánu. Kancelářské prostory nabízíme v tzv. standardu hot shell, čímž nájemce ušetří značné finanční prostředky na dokončovací práce před nastěhováním. Současně jsme připraveni vyjít vstříc nejrůznějším přáním, pokud jde o vzhled i vnitřní členění kanceláří. Budova má železobetonový skelet se sloupy po osmi metrech, takže volnost v tomto směru je skoro neomezená, uvádí jednatel UBM Development Czechia Josef Wiedermann, který ve firmě zodpovídá za akvizice, obchod a marketing.

Administrativní budova Astrid Offices má pět nadzemních a dvě podzemní podlaží. Interiér i exteriér se pyšní kvalitní a moderní architekturou a elegantním designem.

Na fasádě domu jsou požity venkovní vertikální lamely a horizontální žaluzie, což zajišťuje snadnou regulaci stínění. Zajímavý je hlavní vstup s prostorným foyer, který zajišťuje vzdušný a světelný prostor. Všechny prostory určené k pronájmu mají velkorysou výšku stropu až 3 metry. Díky velkoplošnému prosklení do místností přirozeně proniká denní světlo.

Charakteristickým rysem projektu je pak zeleň. Budova má velké množství organických prvků a doplňků. Společné prostory mají zelené plochy, střechy budovy jsou zatravněné a ve vnitrobloku najdou zaměstnanci stín pod vzrostlými stromy. „Stejně jako ve všech našich projektech i zde dbáme na udržitelnost a šetrný přístup k životnímu prostředí. Slova green a smart pro nás nejsou jen marketingová hesla, skutečně je implementujme do projektů, a to již od jejich projektování přes výstavbu až po provoz a správu objektů. S budovou Astrid Offices cílíme na certifikaci LEED Gold. Ta je pro nájemce potvrzením energetické úspornosti a zdravého vnitřního prostředí,“ dodává Josef Wiedermann.

Součástí budovy je také velká kolárna včetně zázemí, ve kterém zaměstnanci najdou například myčku kol, sprchy a relaxační zóny. Toto vybavení tak podporuje moderní životní trend jízdy na kole do zaměstnání.

„Jsou zde i coworkingová místa, která jsme umístili nejen v interiéru a v zeleném atriu navazujícím na recepci, ale i na zelené střešní terase s výhledem do klidného vnitrobloku. Trend flexibilně řešených a různě sdílených prostor bude v důsledku pandemie sílit, zvyky firem a jejich zaměstnanců se mění,“ vysvětluje Wiedermann.

Přestože Astrid Offices je spíše komorním projektem, nechybí zde standardní služby jako recepce, parkovací místa a ostraha. Samozřejmostí je pak optické datové připojení, záložní zdroj energie a moderním chladicím systémem. Úsporu budově pak zajišťují tepelná čerpadla, detekce CO2 nebo bezpečnostním a kamerovým systémem.

Městská část Praha-Holešovice patří dlouhodobě k vyhledávaným kancelářským a rezidenčním lokalitám, protože disponuje veškerou občanskou vybaveností a výbornou dopravní dostupností.

Doporučujeme také:

 

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl