ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Inovace a technologie Sklo se stává dominantním materiálem interiérů

Sklo se stává dominantním materiálem interiérů

Sklo se stává dominantním materiálem interiérů
7. 7. 2021 / Autor: Štěpánka Šulanová, foto: AGC

Sklo již dávno není synonymem pro okna, dveře či skleněné fasády. Stále více se využívá také v interiérech, a to na místech, kde byste je ještě nedávno nečekali. Architekti, projektanti, developeři ale i samotní majitelé domů a bytů se nechávají unést čistými tvary a elegancí skleněných prvků v interiéru.  Najdeme je už nejen v koupelnách jako zrcadlové stěny, ale také v kuchyni jako obklady nebo na chodbách jako dělicí příčky. Využití skla je ale ještě mnohem širší.

„Doba se posunula a sklo je dnes běžnou součástí nejen fasád, ale také interiérů. Díky obrovskému technologickému posunu dokážeme pro nové i renovované interiéry poskytnout prakticky neomezenou škálu tvarů, barev i typů materiálů. Využití skla v interiéru má dnes prakticky neomezené možnosti,“ říká Petr Novák, produktový manažer dekorativních skel ze společnosti AGC. Mezi typy skel doporučené pro použití v interiéru patří zrcadla, lakovaná a matovaná skla, skla vzorovaná a barevná vrstvená skla.

Zrcadla

Zrcadla mají úžasnou moc zvětšit jakýkoliv interiér. Ale nejen to, dokáží přinést do interiéru i více světla nebo pozdvihnout okolní prostředí. Na výběr jsou zrcadla v pěti barvách, od čiré po černou. Vedle standardních zrcadel Mirox MNGE je možné vybírat také ze škály prémiových zrcadel Mirox 4Green nebo ze zrcadel ve starobylém, vintage stylu Mirold Morena.

Lesklá a matná lakovaná skla

Lakované sklo se nyní více než kdykoliv dříve stává zdrojem svobody a kreativity při navrhování interiérů. Lacobel je renomovaná značka lesklých lakovaných skel z produkce skláren AGC. Matelac jsou naopak matná lakovaná skla se saténovou povrchovou úpravou a ve světě interiérového designu představují symbol elegance a luxusu. Skla Lacobel a Matelac jsou určena pro interiérové aplikace (skleněné obklady, nábytek, dělení interiéru, celoskleněné dveře) v rezidenčních i komerčních prostorách. Pro venkovní použití a vnitřní použití především v blízkosti horkých zón nabízí AGC tepelně tvrzená (kalená) skla LacobelT a MatelacT.

Skla se saténovým povrchem

Matovaná skla Matelux nabízí jednoduché řešení, které vpouští do obytných a pracovních prostor světlo a zároveň poskytuje ochranu před zvědavýma očima. Navíc se také mnohem snáze čistí než pískované sklo. Saténové sklo vzniká díky důkladně řízeným technologiím matování, díky které společnost AGC dokáže vyrobit povrchově homogenní a stabilní sklo.

Vzorovaná skla

Vzorovaná skla Imagin, stejně jako matná skla Matelux, vám v interiéru zajistí dostatek světla i soukromí. Je možné je použít ve dveřích, příčkách nebo v nábytku. Úroveň průsvitnosti a ochrany soukromí je určována strukturou skla i designem vzoru. V nabídce je 30 standardních vzorů a více než 40 vzorů na zakázku. Všechny z nich jsou k dispozici v široké škále velikostí a tlouštěk a některé dokonce v bezpečnostním provedení s integrovanou drátěnou vložkou.

Barevná vrstvená skla

Bezpečné designové příčky bez kompromisu a složitých stavebních úprav? Ano, pokud se rozhodnete pro skleněné příčky ze skla Stratobel. Vrstvené sklo zajistí maximální bezpečnost pro obyvatele domu či uživatele kanceláří, vynikající akustickou izolaci a díky mnoha typům barevných PVB fólií také jedinečný design. Nemusí jít přitom jen o příčky, ale také například o celoskleněné dveře nebo zábradlí. Vždy díky sklu docílíte dokonalé rovnováhy mezi designem a bezpečností, průnikem světla a soukromím, a to ve vnitřních i venkovních prostorech.

Psali jsme také:

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl