ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Inovace a technologie Významná česká sklářská společnost představuje novou kolekci lakovaných skel

Významná česká sklářská společnost představuje novou kolekci lakovaných skel

Významná česká sklářská společnost představuje novou kolekci lakovaných skel
24. 5. 2021 / Autor: Štěpánka Šulanová, foto: AGC

Lakované sklo se nyní více než kdykoliv dříve stává zdrojem svobody a kreativity při navrhování interiérů. Lacobel je renomovaná značka lesklých lakovaných skel z produkce skláren AGC. Matelac jsou naopak matná lakovaná skla se saténovou povrchovou úpravou a ve světě interiérového designu představují symbol elegance a luxusu. Během posledních 5 let se skla Lacobel a Matelac vyráběla ve 20 odstínech. Nyní AGC přichází s novou kolekcí 24 skel Lacobel včetně 15 nových odstínů a 15 skel Matelac s 5 novými barvami.

V nové kolekci je 10 odstínů shodných v lesku i matu, které jsou si ideálním protějškem a nabízejí elegantní kombinace tón v tónu.

Odborný seminář

U příležitosti uvedení nové kolekce Lacobel Matelac 2021 se koná i odborný seminář na téma ploché sklo v interiéru. Seminář Trochu jiný pohled na sklo se uskuteční 10.6. Tématy bude neviditelné sklo, bezpečnostní sklo, skleněné příčky, dveře, schodiště nebo zábradlí. Akce se koná online a více informací i registrační formulář naleznete ZDE

Lacobel & Matelac 2021

Nová inspirativní kolekce Lacobel & Matelac 2021 vznikla v rámci evropského workshopu AGC Deco Academy a na jejím zrodu se podílela celá řada odborníků na barevná řešení ve spolupráci s profesionály ze světa architektury a interiérového designu. Výsledkem jsou 4 základní dekorační styly, které odráží vliv barev a emocí na design interiérů, a měly by se tak stát inspirací pro naše zákazníky. Těmito inspirativními směry jsou: minimalistický, přírodní, tradiční a dynamický životní styl.

Minimalistický životní styl…

…klade důraz na čistotu, lehkost a moderní design. Moderní klidné a jemné tóny dodávají interiéru luxusní, ale diskrétní akcenty, které dokonale vyjadřují krásu skrývající se v jednoduchosti. Tyto barevné tóny umožňují dokonale kombinovat sklo s kamennými a keramickými prvky, a vytvořit tak příjemný pocit prostoru v souladu s minimalistickým životním stylem.

… odstíny: Blue Ice, White Traffic, White Extrasoft

 Přírodní životní styl…

…reprezentují zemité přírodní barvy, které zaručují dokonalou rovnováhu, navodí vřelé a autentické prostředí, z něhož bude i v dnešní době vyzařovat naprostý klid. V tomto životním stylu zaměřeném na harmonii lze sklo dokonale snoubit se světlými odstíny dřevěných prvků, či korkem, a být tak i v interiéru blíže přírodě.

… odstíny: Pink Nude, Green Safari, White Pearl

Tradiční životní styl…

…to je paleta sytých, klasických barev a vytříbených akcentů, které kombinují tradiční vzhled s letmými dotyky moderního stylu. Takovýto styl je tu přesně pro ty, jenž opravdu milují autentičnost, soukromí a eleganci. Sklo v kombinaci s ušlechtilými materiály jako jsou tmavá dřeva a mramorem vytváří klasický vzhled, který je zároveň moderní i okouzlující a vzbuzuje pocit luxusu, intimity a elegance.

… odstíny: Blue Vintage, Green Artichoke a exkluzivní odstín Silver


Dynamický životní styl…

…je styl plný energie a optimismu, který přináší uvolnění díky své síle a originalitě. Dokáže vytvořit svět plný intenzivních, jasných a pečlivě volených barev odrážejících radost ze života. Objevte nový životní styl kombinující sklo s teracem, pryskyřicí a barevnými betonovými podlahami a vytvořte interiér sršící životem a pozitivní energií, který je zárukou originality.

… odstíny: Yellow Yuzu, Orange Tangerine, Green Teal ...

Pokud vašemu stylu neodpovídá ani jedna z barev v naší nabídce, je tu pro vás exkluzivní služba MyColour by Lacobel & Matelac, kdy je možné vytvořit na zakázku přesně ten odstín, který pro svůj projekt požaduje.

Použití s bezpečnostní fólií SAFE+

Všechna skla Lacobel a Matelac jsou k dispozici v bezpečnostním provedení s fólií SAFE+, která splňuje bezpečnostní normu EN 12600 - při rozbití se sklo nerozsype na ostré střepy, ale zůstane bezpečně přilepené na fólii.

Použití v interiéru

Skla Lacobel a Matelac jsou určena pro interiérové aplikace, jako jsou skleněné obklady, nábytek (stoly, skříně, magnetické psací tabule), dělení interiéru, celoskleněné dveře, a to jak v rezidenčních, tak i komerčních prostorách. Lacobel díky své vysoké reflexi příjemně zvětší prostor kolem vás a dodá interiéru luxusní vzhled. Snadno se čistí a udržuje. Pro venkovní použití a vnitřní použití především v blízkosti horkých zón nabízí AGC tepelně tvrzená (kalená) skla LacobelT a MatelacT.

AGC: komplexní řešení od výběru skla po jeho instalaci

AGC poskytuje řešení pro každou etapu vašeho projektu - od výběru skla až po finální instalaci - vše od jediného dodavatele. Nabízíme široký výběr špičkových produktů a služeb s přidanou hodnotou: dekorativní sklářské výrobky, řešení pro lepení a čištění skla, špičkovou technickou podporu, efektivní distribuční síť, certifikované zpracovatele, přísnou kontrolu kvality a veškeré potřebné certifikáty.

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl