ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Města a urbanismus V Krkonoších vyrostou horské apartmány s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort

V Krkonoších vyrostou horské apartmány s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort

V Krkonoších vyrostou horské apartmány s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort
19. 11. 2018 / Autor: crestcom.cz Popisek: Vizualizace projektu Aldrov Apartments & Resort

Luxusní rezidenční komplex s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort, za jehož realizací stojí developerská společnost Crescon, má vyrůst v lokalitě krkonošské obce Vítkovice. Nový projekt s dvanácti horskými chatami, který už získal pravomocné územní rozhodnutí, nabídne sto třicet devět apartmánů určených k rekreačnímu bydlení i na investici. Jeho výstavbu plánuje developer zahájit v příštím roce a dokončit v roce 2021.

Základní myšlenku nového horského resortu přibližuje Jan Jerie, ředitel společnosti Crescon: „Aldrov Apartments & Resort v sobě spojuje rezidenční areál s luxusním hotelovým komplexem, který je inspirovaný alpskými středisky Rakouska, Německa nebo Švýcarska. Nový projekt zaujme všechny aktivní sportovce, kteří se věnují lyžování, turistice nebo cyklistice, i rodiny s dětmi, jež si chtějí užívat přírodních krás Krkonoš. Jednotlivé apartmány se ideálně hodí k rekreačnímu bydlení a díky komplexním hotelovým službám a zajišťovanému pronájmu představují zajímavou investiční příležitost.“

Běžné bydlení, ale hotelové služby

Horské apartmány s profesionálními hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort jsou luxusním komplexem s hotelovým servisem, který tvoří dvanáct horských chat. V osmi z nich bude rozmístěno sto třicet devět komfortních apartmánů v dispozicích 1+kk až 4+kk o velikostech do sto devatenácti metrů čtverečních.

Všechny budou plně zařízené a doplněné parkovacím stáním v podzemním podlaží a sklepní kójí k uložení sezonního vybavení. Další budovy údajně budou vyčleněny pro nadstandardní hotelový servis včetně služby concierge, malou pekárnu, prodejnu sportovních oděvů a wellness s řadou relaxačních procedur: bazénem, vířivkou, bylinkovou saunou nebo vyhřívanou místností, takzvaným tepidáriem.

Co je concierge

To je slovo, které u nás není příliš známé. Jde o to, že plánujete-li například služební cestu do zahraničí, concierge je člověk, který pro vás zařídí všechno. Rezervaci letenek, veškeré změny toho se týkající, poštu příchozí a odchozí, vzkazy hostům, transfery, taxi, zařizování okružních jízd, rezervace průvodců, rezervaci restaurací, rezervaci hotelů, tipy na návštěvu obchodů aj.

Součástí resortu má být také stylová krkonošská hospoda a restaurace s vinným barem. Majitelé apartmánů a hosté budou moci využít i dětské hřiště, lezeckou stěnu nebo venkovní cvičiště jógy. Samozřejmostí bude půjčovna zimního vybavení i horských kol a elektrokol.

Prodej do osobního vlastnictví

Jednotlivé apartmány jsou určené na prodej do osobního vlastnictví. Majitelé je mohou využívat k celoročnímu bydlení, ale zejména se hodí jako takzvané druhé bydlení pro několikadenní či týdenní rekreace během roku. „V době jejich nepřítomnosti se o apartmány postará hotelová služba, která zajistí komplexní servis se správou i pronájmem. Majitelé tak budou mít vše bez starostí a nemovitost jim přinese zajímavé zhodnocení vložených peněz. Očekávaný příjem z pronájmu po prvním roce fungování areálu se bude pohybovat kolem čtyř procent po odpočtu provozních nákladů a před zdaněním,“ vysvětluje výhody investice Jan Jerie.

Architektonické a urbanistické řešení nového projektu navrhl renomovaný architekt Aleš Žalský. „Aldrov Apartments & Resort je navržený v plném souladu s územním plánem obce Vítkovice a regionálním plánem Krkonoš. Horský resort tak citlivě zapadá do okolního prostředí a doplňuje panorama Vítkovic a malebný ráz zdejší krajiny. Jeho architektonický koncept vychází z tradiční krkonošské architektury. Domy proto budou mít klasické sedlové střechy a dřevěné obklady fasád v přírodních odstínech. Použity budou zejména klasické materiály kámen a dřevo, kombinované s moderními prvky, jako jsou například velké prosklené plochy oken. Kvalitní přírodní materiály se promítnou také do vybavení interiérů,“ popisuje návrh projektu jeho autor.

Součást lyžařského areálu

Komplex vyroste v lokalitě obce Vítkovice nedaleko Špindlerova Mlýna, pár kilometrů od Míseček. V této oblasti se nachází mnoho příležitostí ke sportovním aktivitám, k nimž patří především lyžování, horská turistika nebo cyklistika. Resort je součástí lyžařského areálu Aldrov s pěti sjezdovými tratěmi, snowparkem, dětským vlekem a lyžařskou školou. Jeho okolí nabízí několik cyklostezek, turistických tras a upravených běžeckých stop na trase Krkonošské magistrály.

nyv

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl