ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Města a urbanismus V Krkonoších vyrostou horské apartmány s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort

V Krkonoších vyrostou horské apartmány s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort

V Krkonoších vyrostou horské apartmány s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort
19. 11. 2018 / Autor: crestcom.cz Popisek: Vizualizace projektu Aldrov Apartments & Resort

Luxusní rezidenční komplex s hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort, za jehož realizací stojí developerská společnost Crescon, má vyrůst v lokalitě krkonošské obce Vítkovice. Nový projekt s dvanácti horskými chatami, který už získal pravomocné územní rozhodnutí, nabídne sto třicet devět apartmánů určených k rekreačnímu bydlení i na investici. Jeho výstavbu plánuje developer zahájit v příštím roce a dokončit v roce 2021.

Základní myšlenku nového horského resortu přibližuje Jan Jerie, ředitel společnosti Crescon: „Aldrov Apartments & Resort v sobě spojuje rezidenční areál s luxusním hotelovým komplexem, který je inspirovaný alpskými středisky Rakouska, Německa nebo Švýcarska. Nový projekt zaujme všechny aktivní sportovce, kteří se věnují lyžování, turistice nebo cyklistice, i rodiny s dětmi, jež si chtějí užívat přírodních krás Krkonoš. Jednotlivé apartmány se ideálně hodí k rekreačnímu bydlení a díky komplexním hotelovým službám a zajišťovanému pronájmu představují zajímavou investiční příležitost.“

Běžné bydlení, ale hotelové služby

Horské apartmány s profesionálními hotelovými službami Aldrov Apartments & Resort jsou luxusním komplexem s hotelovým servisem, který tvoří dvanáct horských chat. V osmi z nich bude rozmístěno sto třicet devět komfortních apartmánů v dispozicích 1+kk až 4+kk o velikostech do sto devatenácti metrů čtverečních.

Všechny budou plně zařízené a doplněné parkovacím stáním v podzemním podlaží a sklepní kójí k uložení sezonního vybavení. Další budovy údajně budou vyčleněny pro nadstandardní hotelový servis včetně služby concierge, malou pekárnu, prodejnu sportovních oděvů a wellness s řadou relaxačních procedur: bazénem, vířivkou, bylinkovou saunou nebo vyhřívanou místností, takzvaným tepidáriem.

Co je concierge

To je slovo, které u nás není příliš známé. Jde o to, že plánujete-li například služební cestu do zahraničí, concierge je člověk, který pro vás zařídí všechno. Rezervaci letenek, veškeré změny toho se týkající, poštu příchozí a odchozí, vzkazy hostům, transfery, taxi, zařizování okružních jízd, rezervace průvodců, rezervaci restaurací, rezervaci hotelů, tipy na návštěvu obchodů aj.

Součástí resortu má být také stylová krkonošská hospoda a restaurace s vinným barem. Majitelé apartmánů a hosté budou moci využít i dětské hřiště, lezeckou stěnu nebo venkovní cvičiště jógy. Samozřejmostí bude půjčovna zimního vybavení i horských kol a elektrokol.

Prodej do osobního vlastnictví

Jednotlivé apartmány jsou určené na prodej do osobního vlastnictví. Majitelé je mohou využívat k celoročnímu bydlení, ale zejména se hodí jako takzvané druhé bydlení pro několikadenní či týdenní rekreace během roku. „V době jejich nepřítomnosti se o apartmány postará hotelová služba, která zajistí komplexní servis se správou i pronájmem. Majitelé tak budou mít vše bez starostí a nemovitost jim přinese zajímavé zhodnocení vložených peněz. Očekávaný příjem z pronájmu po prvním roce fungování areálu se bude pohybovat kolem čtyř procent po odpočtu provozních nákladů a před zdaněním,“ vysvětluje výhody investice Jan Jerie.

Architektonické a urbanistické řešení nového projektu navrhl renomovaný architekt Aleš Žalský. „Aldrov Apartments & Resort je navržený v plném souladu s územním plánem obce Vítkovice a regionálním plánem Krkonoš. Horský resort tak citlivě zapadá do okolního prostředí a doplňuje panorama Vítkovic a malebný ráz zdejší krajiny. Jeho architektonický koncept vychází z tradiční krkonošské architektury. Domy proto budou mít klasické sedlové střechy a dřevěné obklady fasád v přírodních odstínech. Použity budou zejména klasické materiály kámen a dřevo, kombinované s moderními prvky, jako jsou například velké prosklené plochy oken. Kvalitní přírodní materiály se promítnou také do vybavení interiérů,“ popisuje návrh projektu jeho autor.

Součást lyžařského areálu

Komplex vyroste v lokalitě obce Vítkovice nedaleko Špindlerova Mlýna, pár kilometrů od Míseček. V této oblasti se nachází mnoho příležitostí ke sportovním aktivitám, k nimž patří především lyžování, horská turistika nebo cyklistika. Resort je součástí lyžařského areálu Aldrov s pěti sjezdovými tratěmi, snowparkem, dětským vlekem a lyžařskou školou. Jeho okolí nabízí několik cyklostezek, turistických tras a upravených běžeckých stop na trase Krkonošské magistrály.

nyv

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl