ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Development a stavby Passerinvest pokračuje v kultivaci Roztyl. Buduje venkovní posilovnu i prostor pro jógu

Passerinvest pokračuje v kultivaci Roztyl. Buduje venkovní posilovnu i prostor pro jógu

Passerinvest pokračuje v kultivaci Roztyl. Buduje venkovní posilovnu i prostor pro jógu
9. 7. 2019 / Autor: Crest Communications Popisek: Budoucí workoutové hřiště

Společnost PASSERINVEST GROUP pokračuje s kultivací parku na okraji Krčského lesa nedaleko metra Roztyly. Aktuálně zde buduje nové workoutové hřiště. To v budoucnu nabídne soustavu cvičebních a posilovacích strojů. Na celé léto jsou navíc připraveny zdarma sportovní aktivity pro veřejnost zahrnující běh nebo jógu.

Společnost PASSERINVEST GROUP vyčistila další část území od náletových dřevin a nyní zde chystá hřiště, se soustavou cvičebních strojů umožňujících pohyb s váhou vlastního těla. První návštěvníci by mohli hřiště vyzkoušet v průběhu července.

Dalším projektem, který developerská společnost v lokalitě chystá je vytvoření fitness hřiště pro seniory se speciální sestavou cvičebních strojů. „Jsme rádi, že si park získává své příznivce, proto bychom jim rádi nabídli co nejširší spektrum možných aktivit. Vedle workoutového hřiště chystáme ještě další soubor cvičebních strojů speciálně pro seniory. Díky nim získají novou možnost aktivního odpočinku a tréninku motoriky. V tuto chvíli je projekt v přípravné fázi, nicméně rádi bychom jej dokončili v průběhu prázdnin,“ okomentoval aktuálně probíhající úpravy Martin Unger, technický ředitel, PASSERINVET GROUP.

Přirozený směr

V současné době dochází ke změně původně připravovaného projektu. Projekt byl v roce 2011 prezentován veřejnosti jako čistě administrativní. Nyní majitel pozemku a investor Passerinvest Group představuje upravený návrh, přirozený směr, který spočívá ve snížení počtu administrativních ploch, nově přibývá rezidenční bydlení a služby. Záměr pracuje s touto rozvojovou oblastí tak, aby potlačil a někde až eliminoval negativní vlivy a dopady plynoucí z nejrušnější pražské křižovatky (křížení Pražského okruhu s dálnicí D1).

Martin Unger se v minulosti vyjádřil k celkové revitalizaci částí Roztyl takto: „Projekt Nové Roztyly je navržen tak, aby poskytl vlastnické i nájemní bydlení, přiměřený počet pracovních míst, ale i místo pro relaxaci, ať v podobě sportovních příležitostí, zelených prostranství, vodních ploch či připravované klubovny v rámci objektu pro novou mateřskou školku. Naše plány zahrnují i další fázi revitalizace námi budovaného parku přiléhajícího k okrajové části Krčského lesa, kde bude nově možné relaxovat a sportovat. Vše je navrženo tak, aby projekt odpovídal nejen stávajícím hygienickým normám, současným technologickým nárokům moderních staveb, či potřebám prostupnosti územní, ale i nárokům na ochranu životního prostředí, to vše s ohledem na trvalou udržitelnost pro několik budoucích generací." 

Unikátní projekt v rámci Prahy

V rámci hlavního města se jedná o unikátní projekt, kdy investor na svém pozemku využije k výstavbě pouze jeho menší část, zatímco většina plochy bude zelená a zpřístupněná veřejnosti. I u nového projektu je stěžejní, že nijak nezasáhne do území Krčského lesa, naopak, ochrání ho zeleným „nárazníkem“, který nabídne příjemný prostor pro relaxaci a volný čas.

Revitalizace parku, disc golfové a workoutové hřiště nebo cvičební stroje pro seniory jsou jen prvními kroky k znovuobnovení funkce parku jako místa pro setkání a odpočinek. V rámci plánu celého území připravujeme ještě pěší, běžecké a cyklistické cesty, znovu zpřístupnění dnes zatrubněních vodních toků, květinové louky, naučnou stezku, vodní plochy atd. Vše rozmyšleno tak, abychom do místa vrátili život. Přiléhající bytová a administrativní výstavba pak doplní k parku městské funkce, tedy mimo život, i prostor pro bydlení a práci. Opět vše s ohledem na tvorbu příjemných a funkčních městských celků, což považujeme za jedinou správnou cestu tvoření uživatelsky přívětivého, a přitom moderního a udržitelného města,“ dodává Ondřej Nosál, manažer externích vztahů, PASSERINVEST GROUP.

nyv

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl