ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Development a stavby Nájemní byty, obchody a kanceláře. Jak bude vypadat multifunkční objekt na pražské Brumlovce?

Nájemní byty, obchody a kanceláře. Jak bude vypadat multifunkční objekt na pražské Brumlovce?

Nájemní byty, obchody a kanceláře. Jak bude vypadat multifunkční objekt na pražské Brumlovce?
28. 5. 2024 / Autor: Štěpánka Šulanová

Byla zahájena výstavba multifunkčního objektu Hila na Brumlovce v Praze 4. Budova nabídne kombinaci kanceláří k pronájmu, nájemních bytových jednotek a obchodní plochu. To vše v rámci jednoho objektu, který by mohl být dokončen na jaře 2027. Majitelem a investorem stavby je koncern Passerinvest.

Budova Hila vyrůstá na rohu ulic Vyskočilova, Želetavská a Jemnická. Druhé až osmé nadzemní podlaží bude tvořit kancelářská část doplněná o zelené střešní terasy, deváté až patnácté nadzemní podlaží budou určeny k nájemnímu bydlení. Obchody pak budou umístěny v přízemí objektu. Parkování bude umístěno ve čtyřech podzemních podlažích.

„Dva roky se pro volný trh nezačala v Praze stavět významnější kancelářská budova. Proto děkuji Pánu Bohu, že nám dal odvahu jít proti proudu a začít. Výstavba objektu Hila má další důležitost i v tom, že po řadě rekonstrukcí, rezidenčním projektu a neziskových budovách se staví na Brumlovce opět signifikantní kancelářská budova, byť s multifunkčním přesahem. Kombinací hlavní funkce moderních kancelářích a nájemního bydlení v rámci jedné, a přitom dostatečně velké budovy se stáváme v této oblasti opět jakýmisi průkopníky trhu. Pevně věřím, že si tento velkorysý koncept najde své spokojené zákazníky. “ říká Radim Passer, zakladatel a CEO společnosti Passerinvest Group.

„Vnímáme, že se nová výstavba administrativních ploch zastavila, a přitom poptávka po nových kancelářských prostorách, které i do budoucna splní vysoké soudobé požadavky uživatelů rozhodně nemizí, o bytech ani nemluvě. Proto, jakkoli se v případě projektu Hila jedná o tzv. spekulativní výstavbu, jsme pevně přesvědčeni, že se nám kapacity objektu podaří rychle naplnit. Passerinvest Group je v letošním roce první společností v Praze, která výstavbu projektu tohoto druhu zahájila a jsem nadšen, že i touto stavbou můžeme přispět pražskému trhu takto neotřelým konceptem, který přinese řadu ekonomických a sociálních výhod a firmy, které se rozhodnou u nás mít své sídlo nebo pobočku, tak dopřejí svým zaměstnancům mix prvotřídních kanceláří, zdravého prostřední, služeb v parteru, relaxu na střechách, ale i    plnou občanskou vybaveností Brumlovky. Když totiž budete pracovat v budově Hila a možná i bydlet, tak máte vše potřebné pro život pěkně při ruce v rámci jednoho objektu.“, doplňuje Eduard Forejt, ředitel rozvoje a obchodu Passerinvest Group, a.s.

Budoucí nájemníci se mohou těšit na prostorné terasy či lodžie s krásnými výhledy pro rezidenty. Budova Hila bude zcela naplňovat ESG strategii společnosti, a bude tak vybavena moderními technologiemi, například systémem chlazení a topení sálavými stropy, které reprezentuje nejmodernější pojetí úpravy vnitřního klimatu. Díky promyšlené kombinaci s plánovanými tepelnými čerpadly se bude jednat o vysoce efektivní a provozně ekonomické řešení. Za architektonickým ztvárněním projektu stojí renomované studio Aulík Fišer architekti.

„Jakkoli zájem o mixed-use projekty v České republice roste, oproti zbytku Evropy jich u nás vzniká stále poskromnu. Důvodem jsou především zdlouhavé schvalovací procesy, které u nás zpravidla trvají roky, a tak žel development reaguje na změny společenské poptávky se značným zpožděním.“ dodává Eduard Forejt.

Mohlo by vás zajímat

Developeři a investiční skupiny
18 m 14 s

Passerinvest Group

Developerská a investiční společnost Passerinvest Group stojí za multifunkčním komplexem staveb v pražské Michli. Jeho pojmenování, pod kterým ho většina lidí zná, pochází z počátečních písmen místního názvu Brumlovka a ulice Baarova. Záměr vystavět na nevyužívaných pozemcích poblíž městského okruhu obchodně-administrativní centrum se zrodil v devadesátých letech a od té doby prošlo toto území obrovskou proměnou. Dnes je BB Centrum považováno za jedno  z největších a nejmodernějších multifunkčních center v Evropě. Původní úmysl budovy postavit a prodat doznal zásadní změny v roce 2013, kdy začala společnost budovy vykupovat zpátky a věnuje se nyní i jejich další správě a rozvoji.

Mohlo by vás zajímat

Aktuality

Jak se bude bydlet v rezidenčním domě ve tvaru olivy na pražské Brumlovce?

Stylové bydlení ve slunných vzdušných interiérech s dostatkem soukromí a s možností připojení na chytrou domácnost. To je projekt, který nese název Rezidence Oliva. První obyvatelé se sem nastěhují již zanedlouho.

Doporučené pořady

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

TV Architect představuje...

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect v regionech

TV Architect v regionech

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl
Zavřít reklamu