ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Na pražské Brumlovce vznikl unikátní rezidenční dům ve tvaru olivy podle ateliéru A69 - architekti

Na pražské Brumlovce vznikl unikátní rezidenční dům ve tvaru olivy podle ateliéru A69 - architekti

Na pražské Brumlovce vznikl unikátní rezidenční dům ve tvaru olivy podle ateliéru A69 - architekti
18. 1. 2023 / Autor: Štěpánka Šulanová

Rezidence Oliva na pražské Brumlovce je unikátní rezidenční dům ve tvaru plodu olivovníku. Již na první pohled je zřejmé, že se jedná o architektonicky neobyčejný projekt, za jehož návrhem stojí ateliér A69 – architekti.

Koncern Passerinvest v prosinci zkolaudoval Rezidenci Oliva na pražské Brumlovce. Tento unikátní rezidenční dům ve tvaru plodu olivovníku nabízí 72 bytů. V přízemní části budovy se nachází také šest obchodních jednotek a ve třech podzemních podlažích je k dispozici rezidentům 84 parkovacích míst.

Rezidence Oliva se nachází u Parku Brumlovka v Praze 4 mezi ulicemi Hodonínská, Michelská a Pod Dálnicí. Projekt nabídne budoucím obyvatelům plnou občanskou vybavenost, skvělou dopravní dostupnost a zároveň dostatečný klid a soukromí díky přilehlým parkům.

Rezidence Oliva svým tvarem připomíná olivu, a je tak na první pohled zřejmé, že se jedná o architektonicky neobyčejný projekt, který citlivě zapadá do okolního prostředí zdejších parků a zeleně. Velká francouzská okna zajišťují světlo a vzdušnost interiérům. Srdce budovy tvoří neobvykle zpracované úchvatné atrium se zelení, prosklenou střechou a panoramatickými výtahy.  Pro odpočinek či setkávání pak slouží příjemné lodžie, či prostorné střešní terasy. Celý objekt byl vytvořen ve vysokém standardu a využívá centrálně řízenou rekuperaci vzduchu. Dbá se zde také na šetrné zacházení s vodou, energetickou úspornost i snahu o teplotní regulaci s pomocí velkého podílu zeleně a vodních prvků.

 

„Fasáda z neprůhledných, avšak průsvitných skleněných panelů v kombinaci s matným skleněným zábradlím zajišťuje uživatelům domu vysokou míru soukromí při pobytu na lodžii a zároveň neubírá nic ze světelného komfortu v bytech. Soukromé venkovní prostředí bytů jde ruku v ruce se společenským aspektem vnitřního prostoru domu, který nabízí vzdušný prosvětlený prostor obložený dřevem a doplněný o vnitřní zahradu se stromy obohacující cestu domem ke svému bytu. Cesta společnými prostorami domu se tak stává zážitkem, nikoliv každodenní nutností,“ okomentoval výjimečné pojetí architektury doc. Ing. arch. Boris Redčenkov, architekt, A69 – architekti, s.r.o.

Mohlo by vás zajímat

Osobnosti
14 m 49 s

Boris Redčenkov (A69 - architekti)

Boris Redčenkov je český architekt, vystudoval Fakultu architektury na ČVUT v ateliéru Prof. Ladislava Lábuse. Od roku 2013 vede vlastní ateliér na FA ČVUT. V roce 2019 byl jmenován docentem. Jeho jméno je spojováno především s ateliérem A69. Původně ATELIER 69 - ARCHITEKTI založil v roce 1994 společně s kolegou Prokopem Tomáškem. V roce 1997 se stal partnerem také Jaroslav Wertig. V roce 2003 se ATELIER 69 - ARCHITEKTI transformoval na A69 - architekti s.r.o.. Boris Redčenkov je mimo jiné autorem urbanistického konceptu Smíchov City.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

V okolí BB Centra vznikl nový venkovní coworkingový prostor. Je otevřený i veřejnosti

Na náměstí Brumlovka v Praze vznikl nový venkovní coworkingový prostor ve tvaru kvádru. Součástí vybavení je kancelářský nábytek a wifi připojení, čímž pro návštěvníky vzniká venkovní chill out zóna.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Titul Nejlepší rekonstruovaný komerční projekt HOF Awards získala budova A v pražském BB Centru

Hall of Fame – Best of the Best ocenila nejlepší projekty, společnosti a osobnosti z oblasti realitního trhu. Budova A v pražském BB Centru, za kterým stojí investiční a developerská společnost Passerinvest Group, získala první místo v kategorii Nejlepší rekonstruované komerční projekty v konkurenci se zahraničím.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

BB Centrum Brumlovka na Praze 4 se neustále rozvíjí, mění se i přilehlé okolí

V posledních dvou letech se centrum Brumlovka a její přilehlé okolí dočkalo úprav.Mimo jiné došlo k úpravě Želetavské ulice, vybudování nového Náměstí Ellen G. Whiteové, instalaci pohyblivé plastiky „Brouk“ či rekonstrukci Balance Clubu Brumlovka. Za novinkami je společnost PASSERINVEST GROUP, investiční společnost a český stavitel, který stojí i za vznikem BB Centra.

 

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Radim Passer představil plány své společnosti s brownfieldem Interlov v Praze 11

Radim Passer, zakladatel a CEO společnosti Passerinvest Group demonstroval záměry společnosti s lokalitou bývalé bourárny Interlovu. Udělal to na třetím setkání s veřejností v areálu Interlovu ve středu 19. června. Areál je dnes pouhým torzem místa, kterým bylo dřív. Na místě se nachází porostlé zbytky základů tamějších staveb.

Mohlo by vás zajímat

Města a urbanismus

PASSERINVEST GROUP: Cílíme na studenty, jichž se týká urbanismus a územní rozvoj

TV Architect nedávno publikovala článek o edukačním programu společnosti PASSERINVEST GROUP pro studenty stavebních průmyslových škol, který odstartoval  v květnu 2019 v BB Centru. Jeho cílem je představit zdejší městskou čtvrť a poukázat na moderní stavebnictví s důrazem na udržitelný rozvoj. Přinášíme exkluzivní rozhovor s Kristýnou Samkovou ze společnosti Passerinvest, která odpověděla na otázky týkající se právě tohoto edukačního programu.

Mohlo by vás zajímat

Developeři a investiční skupiny
18 m 14 s

Passerinvest Group

Developerská a investiční společnost Passerinvest Group stojí za multifunkčním komplexem staveb v pražské Michli. Jeho pojmenování, pod kterým ho většina lidí zná, pochází z počátečních písmen místního názvu Brumlovka a ulice Baarova. Záměr vystavět na nevyužívaných pozemcích poblíž městského okruhu obchodně-administrativní centrum se zrodil v devadesátých letech a od té doby prošlo toto území obrovskou proměnou. Dnes je BB Centrum považováno za jedno  z největších a nejmodernějších multifunkčních center v Evropě. Původní úmysl budovy postavit a prodat doznal zásadní změny v roce 2013, kdy začala společnost budovy vykupovat zpátky a věnuje se nyní i jejich další správě a rozvoji.

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl