ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Města a urbanismus Bydlení nedaleko Prahy: Klid maloměsta, lesy a nižší nájem

Bydlení nedaleko Prahy: Klid maloměsta, lesy a nižší nájem

Bydlení nedaleko Prahy: Klid maloměsta, lesy a nižší nájem
4. 12. 2018 / Autor: Wikimedia commons/ Lukáš Kalista Popisek: Pražská brána z Dedu, Beroun

S nárůstem cen bytů v hlavním městě roste i zájem o bydlení v dojezdové vzdálenosti od Prahy. A to nejen v případě domů, ale i bytů. Developerská skupina Crestyl již vyprodala všechny byty v centru obce Vysoký Újezd, která leží nedaleko pražského Zličína. Ty jsou přitom ještě ve výstavbě a budou dokončeny na jaře příštího roku.

 

Skupina zároveň urychlila zahájení výstavby druhé etapy projektu Berounská brána ve středočeském Berouně, jelikož rok před dokončením první etapy je prodána již více než polovina nabízených bytů a řadových domů.

Bydlení mimo Prahu je díky nárůstu cen bytů v hlavním městě stále populárnější. Lidé dokonce více než dříve vyhledávají nejen domy, ale i byty. U obou našich projektů v dojezdové vzdálenosti od metropole se byty prodávají rychleji, než řadové domy či pozemky pro výstavbu, i když i tam je tempo prodejů působivé,“ říká Viktor Peška, obchodní ředitel skupiny Crestyl. „Výhoda těchto lokalit je jednoduchá – pokud si zájemci vyberou místo s dobrou infrastrukturou jako je například Beroun nebo Vysoký Újezd, tak získají vysokou úroveň bydlení za poloviční cenu než v Praze. Do práce mohou snadno dojíždět, veškerou občanskou vybavenost přitom mají přímo ve svém bydlišti“ dodává.

Vysoký Újezd: Ze zámku má vzniknout hotel a spa

Aktuálně vyrůstají přímo v centru obce Vysoký Újezd dva nízkopodlažní bytové domy, které nabídnou celkem osmadvacet bytů, a dále třicet šest řadových rodinných domů. Byty, jejichž dokončení je naplánováno na jaro příštího roku, jsou již zcela vyprodány. Řadové domy budou dokončeny přibližně za rok a obsazena je zatím čtvrtina.

Součástí této fáze projektu je i občanská vybavenost pro celou obec, kde se v rámci šesti komerčních jednotek pro obchody a služby počítá se supermarketem, drogerií, restaurací nebo kavárnou.

V sousedství se nachází zámecká zahrada a nový vlastník zdejšího historického zámku plánuje jeho proměnu v butikový hotel se všemi souvisejícími službami včetně spa.

Celý rezidenční projekt Vysoký Újezd spojuje klid venkova a blízkost hlavního města. Kromě bytů a řadových domů dále zahrnuje hotové rodinné domy, navržené vily na klíč i samostatné pozemky. Nachází se v lokalitě Vysokého Újezdu uprostřed křivoklátských a brdských lesů blízko prestižního golfového hřiště Albatross. Přilehlé zelené lesy umožní například dlouhé večerní procházky nebo ranní běh. Rodiny s dětmi ocení velká prostranství a zahrady a také dětské hřiště.

Berounská brána: Klidný maloměstský život nedaleko velkoměsta

Projekt Berounská brána nabízí bydlení spojující výhody poklidného života na menším městě v malebné krajině se snadnou dostupností velkoměsta. V rámci projektu ve středočeském Berouně vzniká ve dvou etapách deset nízkopodlažních bytových domů s celkem sto čtyřiceti šesti komfortními byty a dvaačtyřiceti řadovými domy a dvojdomy.

První etapa by měla být dokončená přibližně za rok, druhá o rok později. Výstavba druhé etapy se totiž díky zájmu urychlila a rozběhla se již tento podzim po prodání více než poloviny bytů a domů nabízených v první etapě.

V rámci projektu Berounská brána si budou moci vybrat jak ti, kdo dávají přednost pohodlnějšímu bydlení v bytech, tak i příznivci individuálního bydlení v řadové výstavbě. Součástí nového rezidenčního projektu je i zřízení dvou parků. Noví obyvatelé tedy budou bydlet nejen nedaleko historického centra, ale také doslova uprostřed zeleně. V té naleznou například speciální místo pro pořádání pikniků i dostatek prostoru pro další volnočasové aktivity. V samotném Berouně pak lze také nalézt občanskou vybavenost.

 

nyv

 

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl