Spojujeme svět architektury
CZ
Odebírat novinky
Úvod Hotely, obchodní a zábavní centra Výstavní prostor v Šanghaji, Číně od Neri&Hu

Výstavní prostor v Šanghaji, Číně od Neri&Hu

Přeskočit reklamu
x
3 m 19 s / 12. 11. 2017 / Autor: Neri&Hu
Výstavní prostor v Šanghaji, Číně od Neri&Hu

Probíhající akce a návštěvníci, kteří využívají tuto městskou oázu, sem spolu s navrženými prostorovými prvky přinášejí přetvářející a osvěžující energii. Jak Šanghaj expanduje, oblast Hongqiao se stala její novou pulzující čtvrtí kvůli koncentraci dopravních uzlů - železnice Hongqiao a stanice metra, letiště Hongqiao, a také nového Kongresového centra a Business centra (CBD). Developer Shui On Land, stojící v čele rozvoje Xintiandi, představil v srdci této nové čtvrti koncentrované smíšené využití, HUB. Vrcholem tohoto komplexu je Kulturní a výstavní centrum, které je považováno za středisko kultury a umění nové čtvrti.

Interiérový koncept je inspirován krajinou, aby vytvořil prostředí podobné přírodě, poskytující únik před zastavěným okolím a vizuálním přetížením současné kultury. Interiér centra je vnímán jako pětipodlažní městská oáza v podobě pevného prvku uvnitř vnějšího obalu; prostory jsou proděleny a jsou v nich vloženy programové prvky. Návštěvníci přicházející od stanice metra se ocitnou v podzemním prostoru se stropem pokrytým kovovými trubkami napodobujícími kořeny lesa nahoře. Dramatický eskalátorový tunel s hlubokými stropními zákoutími je přivádí z podzemí do hlavní výstavní síně. Plovoucí baldachýn z dřevěných tyček, které se vznášejí nad třípodlažním atriem, přeměňuje prostor v les. Otvory v galerii jsou zabalené propojenými balustrádami z pevného pískovce a lehkého ořechu. Kdekoliv se návštěvník nachází, jeho role jako diváka a účastníka představení na jevišti se neustále mění, když meandruje podél galerií podobných jeskyním a mostů. Na nejvyšších úrovních je skrytý poklad - 750místná hala s pohyblivými zástěnami, spojujícími bambusové destičky ze staré Číny pro „zaznamenávání“ příběhů uvnitř. Objevíme zde další nádherné prostory vytesané do pískovcové hmoty - zlatavé prostory toalet; kuřárnu, salon a bary jako dřevěné domky vložené do skály; zrcadlové haly s černě glazovanými dlaždicemi a zelenými toaletami; bronzové výtahové kabiny; soukromé VIP pokoje vyzdobené ručně malovanými dlaždicemi, které vyprávějí příběh pokorné minulosti čtvrti Hongqiao; a zlatý altán uvnitř VIP salonku posetý složitě vyřezávanými závěsnými světly.

„Pohyblivé prvky města, a zejména lidé a jejich aktivity, jsou stejně důležité jako stacionární fyzické části. Nejsme pouze pozorovateli této podívané, ale sami jsme její součástí, na jevišti s ostatními zúčastněnými.“ – Image města, Kevin Lynch

Web – Neri&Hu
Facebook – Neri&Hu
Instagram – Neri&Hu

Kanály

Partneři

Odborní partneři

Mediální partneři

Hledáte inspiraci na bydlení?

© 2018 TV Architect s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl