ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Města a urbanismus YIT dokončuje další dvě etapy Suomi Hloubětín. Otevírá v Praze vzorový byt

YIT dokončuje další dvě etapy Suomi Hloubětín. Otevírá v Praze vzorový byt

YIT dokončuje další dvě etapy Suomi Hloubětín. Otevírá v Praze vzorový byt
Autor: yit.cz Popisek: SUOMI Hloubětín, Turku, vizualizace exteriéru

Developerská společnost YIT se blíží k dokončení dalších dvou etap svého doposud nejrozsáhlejšího rezidenčního komplexu Suomi Hloubětín v Praze 9. V průběhu září zkolauduje v pořadí již druhou a třetí fázi výstavby Oulu a Turku s téměř dvěma sty nízkoenergetickými jednotkami. Ten si budou zájemci i vlastníci bytů moci prohlédnout 12. září v rámci Dne otevřených dveří.

Rezidenční areál Suomi Hloubětín, který se v budoucnu stane novou městskou čtvrtí s kompletním občanským zázemím, se nám rychle rozrůstá. Devadesátku bytů v rámci etapy Oulu jsme postavili jako družstevní bydlení pro investora Stavební bytové družstvo Stavbař. Třetí fáze Turku s celkem sto šesti jednotkami do osobního vlastnictví je již zcela vyprodaná. Na říjen dále plánujeme dokončení hrubé stavby Lahti a kromě prací na již zahájených etapách Salo a Porvoo spustíme na podzim prodej v pořadí již osmé fáze. Nabídku bydlení v Praze tak rozšíříme o další nové byty, což je v současné situaci přetrvávající vysoké poptávky více než potřeba,“ říká obchodní ředitelka YIT Stavo Dana Bartoňová.

Inspirace severskou architekturou

V rámci etapy Turku vyrostly v areálu původního brownfieldupražském Hloubětíně čtyři nízkoenergetické domy v elegantním, střídmém stylu inspirovaném klasickou severskou architekturou dle návrhu ateliéru Loxia Architectes Ingenierie. K sto šesti bytům v dispozicích 1+kk po 5+kk a o velikostech třicet dva metrů čtverečních až sto čtyřicet dva metrů čtverečních náleží polozapuštěné balkony, prostorné terasy či klidné předzahrádky plné zeleně. Bloku budov pak dominuje organický tvar společného zeleného patia s herními prvky a místy k odpočinku a relaxaci, který při pohledu z oken připomíná různorodost finské krajiny tvořené jezery a lesy.

Vzorový byt

U příležitosti dokončení třetí fáze výstavby Suomi Hloubětín Turku zde YIT otevře nový vzorový byt. Přízemní jednotka v dispozici 2+kk o velikosti padesát čtyři metrů čtverečních s předzahrádkou je již tradičně navržena v duchu severského stylu bydlení akcentujícího jednoduché, čisté a světlé řešení interiéru kombinované s moderními prvky a přírodními materiály. Developerovi YIT se i na menším prostoru podařilo ukázat, jak vhodně zvolené vybavení a barvy dokážou vytvořit vzdušnější a prostornější místnosti. Celý byt je tak laděný do velmi světlých a bílých odstínů v kombinaci s výraznějšími či tmavšími designovými prvky – ty celý prostor ozvláštňují a dodávají mu na osobitosti. Tímto způsobem oživují obývací pokoj s kuchyní designová drátěná svítidla značky Wiro v černé barvě či plastická grafika jasných černých linií.

„Vzorový byt je ukázkou toho, jak lze s použitím tradiční kombinace barev a materiálů vytvořit jednoduché a zároveň uživatelsky příjemné bydlení ve finském stylu, v němž k celkovému dotvoření příjemné atmosféry stačí použít jen pár dekorativních doplňků v podobě váz, svíček či květin,“ dodává Lenka Hlaváčková Schubertová, designérka YIT, která vzorový byt v Turku navrhovala. Vzorový byt bude pro veřejnost otevřen během Dne otevřených dveří 12. září od 14.00 do 18.00 hodin. Ten se uskuteční v komplexu Suomi Hloubětín v Praze 9.

Vysoké cenové zvýhodnění

U příležitosti 100. výročí vzniku Československa a oslav svého deseti-letého fungování na českém trhu připravila YIT pro zájemce o nové bydlení ve finském stylu i speciální nabídku sta bytů, u kterých získají vysoké cenové zvýhodnění až 500 000 Kč vč. DPH.

nyv

Doporučené pořady

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

TV Architect představuje...

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect v regionech

TV Architect v regionech

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl
Zavřít reklamu