ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Města a urbanismus Nový rezidenční projekt s ekologickou certifikací BREEAM vzniká v pražských Holešovicích

Nový rezidenční projekt s ekologickou certifikací BREEAM vzniká v pražských Holešovicích

Nový rezidenční projekt s ekologickou certifikací BREEAM vzniká v pražských Holešovicích
12. 9. 2022 / Autor: Štěpánka Šulanová

V pražských Holešovicích vyrůstá na místě bývalé továrny kosmetické značky Astrid nový rezidenční komplex. V souladu s názvem Astrid Garden bude také v areálu velké množství zeleně. Projekt je totiž realizován s ekologickou certifikací BREEAM. Projekt má na starosti developerská společnost UBM Development Czechia.

Rezidenční projekt Astrid Garden i sousední kancelářskou budovu Astrid Offices navrhlo renomované a mnohokrát oceněné architektonické studio Bogle Architects.

V ulici U Průhonu vznikne 138 bytů. Budova nabídne působivé interiéry s vysokými stropy. Budoucí rezidenti se mohou těšit nejen na privátní zahrady, střešní terasy, ale také na klidný a na zeleň bohatý vnitroblok. Součástí budou i dva exkluzivní mezonete s vlastním vchodem.

Komplex Astrid Garden bude citlivě zasazen do stávající zástavby. Dům obsahuje osm sekcí se dvěma, čtyřmi a šesti nadzemními podlažími. Díky této architektonické koncepci jsou sekce komorního charakteru, neboť mají vlastní vchod a výtah. Jedná se o novostavbu v místě bývalé továrny kosmetické značky Astrid s jednou rekonstruovanou budovou do ulice U Průhonu, jež bývala sídlem majitele této světoznámé značky.

Na střechách bude vysazena extenzivní zeleň, v úrovni parteru pak intenzivní zeleň různorodých travin a stromů. Části střech jednotlivých sekcí bytového domu budou osázeny extenzivní zelení, jež produkuje kyslík, zadržuje oxid uhličitý, zabraňuje přehřívání střech, absorbuje škodliviny ze vzduchu, filtruje částice prachu a zabraňuje jeho víření, zmírňuje tzv. efekt tepelného ostrova a redukuje výkyv teplot mezi dnem a nocí. Pro zavlažování střechy bude k dispozici dešťová voda z akumulační nádrže. Rezidenční projekt splňuje současné požadavky na využívání obnovitelných zdrojů a snižování spotřeby energií. V sekcích bytového domu do ulice U Průhonu je v bytech navržena rekuperace pracující na systému zpětného získávání tepla z odváděného vzduchu a napomáhající snížení nákladů na vytápění. Výtahy v objektu jsou vybaveny rekuperací elektřiny.

„Městská část Holešovice prochází v posledních letech dynamickou proměnou z původně industriální čtvrti na vyhledávanou rezidenční lokalitu. Jsme rádi, že k tomuto oživení přispívá také UBM. V roce 2021 jsme zde zkolaudovali Astrid Offices, environmentálně šetrnou a udržitelnou kancelářskou budovu s certifikací LEED Gold, která byla oceněna v prestižní soutěži „Best of Realty - Nejlepší z realit" v kategorii Nová administrativní centra. Na tento úspěch plánujeme navázat s bytovým domem Astrid Garden. Věříme, že budoucím vlastníkům nabídneme příjemné bydlení,“ říká Josef Wiedermann, jednatel UBM Development Czechia. 

Hlavní myšlenkou developera je postavit bytový dům s průchozím zeleným prostorem ve středu areálu. Pravidelně odstupňované fasády zajistí prosvětlení interiérů. „Promyšlené rozmístění nízkopodlažních částí objektů s pouhými 20 byty vytvoří v kombinaci se společnými prostory plnými zeleně příjemnou komorní atmosféru. Pocit bezpečí a klidu pak zajistí koncept uzavřeného prostoru,“ popisuje Josef Wiedermann.

Mohlo by vás zajímat

Development a stavby

Projekt Astrid Offices společnosti UBM Development zahájil stavební práce

První etapa Holešovického projektu Astrid Garden společnosti UBM Development získá prestižní certifikát LEED Gold. Stavební práce na komplexu byly zahájeny, dokončen bude v první polovině roku 2021. Od roku 2023 jej bude doplňovat bytový komplex Astrid Residences.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

UBM zahájila předprodej první stovky bytů v projektu Arcus City

UBM vytvoří v rámci projektu Arcus City na Praze 5 kvalitní bydlení střední třídy. V první etapě právě pouští do prodeje 100 bytů o třech dispozicích. Více než polovina bytových jednotek bude ve velmi žádané velikosti 2+kk. Zbytek nabídky tvoří rodinné byty 3+kk a 4+kk s terasami nabízejícími výhled do okolní zeleně a údolí Dalejského potoka. Projekt bude mít celkem tří fáze s konečnou nabídkou 284 bytů a 26 rodinných domů.

Mohlo by vás zajímat

Aktuality

UBM promění Cukrovarnický palác v Hotel Andaz Prague, první hotel řetězce Hyatt v Česku

Developerská společnost UBM Development se dohodla se sítí luxusních hotelů Hyatt na otevření vůbec prvního hotelu tohoto řetězce v Česku. Andaz Prague promění opuštěný Cukrovarnický palác na Senovážném náměstí v Praze. Luxusní lifestylový hotel by měl své první hosty přivítat v roce 2022.

Mohlo by vás zajímat

Aktuality

Společnost UBM získala nový rezidenční projekt

Společnost UBM Development Czechia koupila další rezidenční projekt, který vznikne v atraktivní části Prahy 5 v blízkosti metra Stodůlky pod názvem Arcus City. UBM tu chce postavit 286 bytů a 26 rodinných domů. První etapa bude zahájena v první polovině tohoto roku a vznikne 108 rezidenčních jednotek. 

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl