ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Development a stavby Revitalizace a rekonstrukce Developer Crescon zahájil rekonstrukci prostor, kde bude mít společnost už za pár měsíců zázemí

Developer Crescon zahájil rekonstrukci prostor, kde bude mít společnost už za pár měsíců zázemí

Zrušit ztišení
Přeskočit reklamu
x
7. 5. 2021 / Autor: Štěpánka Šulanová, foto: Crescon

Stejně jako se bydlení rozvíjí podle módních ukazatelů, také kanceláře mají své trendy. V poslední době jsou u firem velmi oblíbené módní industriální kanceláře s otevřeným prostorem v duchu open space.

Otevřený prostor kanceláří je u nás oblíbený a mnohé firmy si i přes některá úskalí na tenhle trend již zvykly. Volný, velký a vzdušný prostor nabízí množství alternativ na jeho zařízení. Velmi oblíbeným stylem u kanceláří jsou v poslední době industriální prvky a přiznané materiály, jako beton, železná konstrukce a sklo. Takový prostor je velmi kreativní.

Například developerská společnost Crescon, která se mimo bytovou a komerční výstavbu soustředí i na výstavbu kancelářských prostor, teď sama vytváří své vlastní sídlo. To bude přesně v takovém duchu, který odpovídá požadavkům společnosti a jejích zaměstnanců a také ve stylu vlastním jejího majitele, pana Jana Jerie.

Právě sám majitel Jan Jerie je milovníkem architektury, o čemž svědčí jeho rodinné sídlo od architekta Josefa Pleskota, které je zajímavé právě využitými materiály, především pak pohledovým betonem. Stejně tak u vznikajícího komplexu apartmánových budov v krkonošských Vítkovicích si Jerie zakládá na využití materiálů, které jsou autentické vzhledem k prostředí.  

My jsme měli tu možnost nahlédnou do prostor, kde bude nově sídlo firmy, ještě před zahájením rekonstrukce. Nové kanceláře společnosti budou v duchu moderních a zároveň nadčasových trendů. Nacházet se budou na adrese Lomnického 5 v Praze- Nuslích v bývalých administrativních prostorech o rozloze 190m2 a budou vizitkou celé společnosti.

„Zajímavé je to, že se vlastně jedná o opuštěnou vstupní halu. Výška stropu je šest metrů a nebyl problém zde vytvořit dvě patra pomocí ocelové konstrukce. Prostředí se tak oddělí a vznikne zde prostor pro schůzky a showroom a zároveň i soukromí pro administrativní práce. Pod ocelovou konstrukci se pak schová technická místnost a toaleta,“ říká architekt Jakub Murla.

Prostory budou zařízené v industriálním surovém stylu. „Unikátní bude výborné řemeslné zpracování, bude to celé pojaté jako industriální stavební prostor. Patro bude vytvořeno na ocelové konstrukci. Celkově bude v prostorách využitý pohledový beton, dřevo a sklo, bude zde betonová podlaha a ocelová konstrukce bude nastříkaná na oranžovo, aby odpovídala barvám společnosti“ říká Tomáš Kadlec z CRESCON Property management. 

Celá rekonstrukce prostor byla zahájena v uplynulých dnech a dokončena bude v průběhu července. Společnost se sem přesouvá z nevyhovujících branických prostor.„Chceme, aby se zde klienti cítili jako doma a ne jako v kancelářích. Prostor bude přívětivější a uvolněnější,“ říká Kadlec.

Doporučujeme také:

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl