ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Development a stavby Bytové a rezidenční projekty Bydlení v lůně přírody: V Invest postaví apartmány na Šumavě

Bydlení v lůně přírody: V Invest postaví apartmány na Šumavě

Bydlení v lůně přírody: V Invest postaví apartmány na Šumavě
20. 3. 2019 / Autor: V Invest Popisek: Vizualizace projektu

Developerská společnost V Invest zahájila v lyžařském areálu Zadov – Churáňov prodej horských apartmánů nabízejících jedinečné výhledy do okolí. V rámci projektu Apartmány Zadov vznikne čtyřicet jedna nadstandardně vybavených bytů s dispozicemi 1+kk až 3+kk o velikosti od dvaceti šesti metrů čtverečních do sedmdesáti metrů čtverečních. Každý byt bude mít vlastní parkovací místo a samozřejmostí budou také společné prostory pro ukládání lyží a kol nebo nabíjecí stanice pro elektrifikovaná vozidla. Budoucí majitelé mají zároveň možnost vybrat si mezi bytem se sklepem či bez sklepu. Cena apartmánů bude začínat na 2,6 milionech korun. Apartmány Zadov vzniknou díky jedinečné přestavbě bývalého hotelu Lucie a volbou materiálů i tvarem budovy navazují na tradiční lokální motivy typické pro šumavské osady. Výstavba by měla začít v květnu tohoto roku a celý projekt bude dokončen v roce 2020.

 „České hory jsou pro nás srdcovou záležitostí. Proto máme vždy radost, když se nám naskytne příležitost realizace menšího lokálního projektu, ať už v Krkonoších, kde jsme postavili Apartmány Čertovka, nebo právě na Šumavě, kde už máme za sebou apartmány Kilián a Maxmilián. Vždy se snažíme o vytvoření funkčního a zajímavého celku, který decentně kombinuje typickou horskou architekturu s moderními prvky. Apartmány Zadov jsou pro nás o to větší výzvou, že jde o přestavbu bývalého hotelu Lucie. Na Zadově totiž platí stavební uzávěra a nelze zde tak stavět na zelené louce,“ říká Jaroslav Vondřička, ředitel a partner společnosti V Invest a dodává, že milovníci šumavské přírody tak mají jedinečnou možnost pořídit si vlastní byt v samém srdci šumavské přírody.

Kombinace výhledu a soukromí

Apartmány Zadov se nachází v klidné části horské osady Zadov a díky svému umístění v horní části severovýchodní stráně nabízí krásný výhled do okolí. Bytový dům se svým tvarem inspiruje klasickými horskými stodolami a nabízí byty celkem ve třech nadzemních podlažích. Vnější vzhled kombinuje kamenné obklady v přízemí s dřevěnými lamelami v prvním a druhém patře, které zároveň slouží jako přirozené a stylové zábradlí lodžií. Celá budova díky tomu vizuálně souzní se svým okolím a atypicky řešené lodžie zároveň poskytují svým majitelům kombinaci jedinečného výhledu s absolutním soukromím. Majitelé bytů v přízemí nepřijdou zkrátka a budou mít k dispozici prostorné soukromé předzahrádky a terasy. Pro společenské akce či sousedské setkání bude na západní straně pozemku navrženo posezení, které podpoří sousedské vztahy a vzájemné soužití obyvatel.

Apartmány jsou určeny pro sezónní i celoroční využití. Zákazníci si tak mohou vybírat podle potřeby větší apartmány s dispozicemi 3+kk s vlastními sklepy nebo naopak menší byty s dispozicemi 1+kk. V nabídce jsou přitom také bezbariérové byty. V budově bude k dispozici rovněž prostorný výtah, který umožňuje pohodlnou přepravu jízdních kol a objemných předmětů. Majitelé budou mít k dispozici prostory pro ukládání kol a lyží či parkovací místa s možností dobíjení elektrifikovaných vozidel, jejichž popularita v současné době roste.

Inspirace horskou architekturou

Apartmány Zadov se inspirují architekturou, která je typická pro horské oblasti a navazuje na tradiční lokální tvarové i materiální motivy. Zároveň jsou do projektu zakomponovány moderní architektonické prvky, které splňují požadavky na soudobý standard bydlení a přitom nepůsobí rušivě a do celé lokality přirozeně zapadají „U projektu Zadov jsme se inspirovali světem starých pil, mlýnů a seníků, které zde v minulosti byly. Zároveň jsme se soustředili na to, abychom do lokality přinesli něco moderního a architektonicky zajímavého,“ doplňuje motivaci developera Jaroslav Vondřička.

Ideální základna pro zimní i letní sporty

Pouze pět minut od domu se nachází sjezdovka, která je součástí jednoho z největších a nejoblíbenějších zimních středisek na české straně Šumavy. Lyžařský areál Zadov-Churáňov se sedmi sjezdovkami a více než šedesáti kilometry běžeckých tras poskytuje ideální podmínky pro milovníky sjezdového lyžování a běžkování. V jarních a letních měsících je oblast vhodná pro cyklistiku či rekreační turistiku. V okolí se nachází řada zajímavých míst včetně Národního parku Šumava vzdáleného od Zadova pouhých patnáct kilometrů. Místo je tak vhodné pro všechny milovníky přírody – od rodin s dětmi přes aktivní páry a jednotlivce až po ty, kteří hledají vhodné místo pro relaxování. V dojezdové vzdálenosti od apartmánů se nachází veškerá občanská vybavenost jako supermarkety, školy a školky či restaurace.

red

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl