ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Inovace a technologie Materiály, technologie a konstrukce Budoucnost koupelnového vybavení? Inovativní technologie i dokonalé designérské umění

Budoucnost koupelnového vybavení? Inovativní technologie i dokonalé designérské umění

Budoucnost koupelnového vybavení? Inovativní technologie i dokonalé designérské umění
23. 11. 2023 / Autor: LAUFEN

Prémiová švýcarská značka LAUFEN je známá pro nejmodernější technologické inovace a dokonalý koupelnový design, na jehož vzniku spolupracuje s renomovanými světovými designéry. Výsledkem jsou ikonické kolekce plné nevšedních tvarů, barev, chytrých vychytávek, ale i důmyslných technologických řešení. Značka neustále inovuje materiály i technologie a posouvá tak svět koupelen neustále kupředu. Jaké jsou její poslední inovace, které budou udávat směr koupelnového vybavení v dalších letech?

Saphirkeramik, keramická revoluce 

Jak název napovídá, tenkostěnná keramika Saphirkeramik zaujme v první řadě tenkými stěnami s hranami širokými pouhé 2-3 mm a je jednou z největších inovací posledních let v koupelnovém designu. Umožňuje výrobu koupelnové keramiky s elegantnějšími, ostřejšími a komplexnějšími záhyby. Často je poznáte podle přesných geometrických tvarů nebo nevšedního propojení s odkládacími plochami. Materiál přináší ale i další velkou výhodou – lepší tvárnost. Designéři mohou nyní dát plný prostor fantazii a realizovat své nejodvážnější představy. Výsledkem jsou koupelnové produkty dříve nevídaných tvarů, velikostí a s celou škálou precizně provedených detailů. Produkty z tohoto materiálu najdete napříč našimi kolekcemi, ať už je to minimalistický Kartell ● LAUFEN, hravý Sonar, elegantní kolekce VAL a INO, The New Classic s romantickým nádechem nebo inovovaná kolekce IlBagnoAlessi. 

Právě IlBagnoAlessi, jedna z nejúspěšnějších kolekcí LAUFEN, se letos představila ve zcela novém pojetí. Řada navržená italským designérem Stefanem Giovannonim se vyznačuje elegantními, organickými liniemi a nebojí se ani experimentů s atypickými tvary. Tím se pyšní podlouhlé umyvadlo z tenkostěnné keramiky Saphirkeramik, ale i samostatně stojící umyvadlo s liniemi připomínající antickou amforu. Organické formy vedle umyvadel kopíruje také vana, klozet, bidet a doplňky. Novinkou kolekce je barevná keramika v odstínu café mat, spolu s ní nabízí variantu v bílém lesku a matu nebo matné černé.  Koupelnový nábytek zaujme nevšedními povrchy s kameninovým vzhledem v zemitých tónech, například v barvě terracotta. Vrcholem celé řady je pak moderní konstrukce z černého hliníku s dálkově nastavitelným osvětlením.

 

Foto: IlBagnoAlessi 

Bidetovací toalety pro dokonalou hygienu 

Ač vypadají na první pohled jako běžné toalety, tzv. smart toalety s bidetovací sprškou uvnitř ukrývají revoluční technologie s rozmanitou nabídkou funkcí. Kromě vysokého standardu hygieny poskytují také maximální pohodlí a vyžadují jen minimální údržbu. Bidetovací toalety spojují funkce klozetu a bidetu a jsou dnes nezbytností každé moderní koupelny. Vyhledávané jsou zákazníky, pro něž je perfektní hygiena na prvním místě. Zatímco některé klienty vedou ke koupi zdravotní důvody vyžadující dokonalou čistotu, jiní je upřednostňují kvůli vysoce pokročilým technologiím. Oblíbené jsou ale i u těch, kteří nemají dostatek prostoru pro umístění toalety a bidetu zároveň. Švýcarská značka Laufen nabízí hned dvě sprchovací toalety – Laufen Cleanet Riva a Laufen Cleanet Navia. Kombinují v sobě nejenom prémiový design a kvalitní švýcarské technologie, ale díky speciální konstrukci jsou v podstatě bezúdržbové. 

 

Foto: Riva 

Perfektní relaxace ve Smart Shower 

Milovníky sprchy potěší Smart Shower. Jedinečný modulární systém sestává z hlavního panelu, který lze postupně doplnit o další prvky, od nejrůznějších sprchových hlavic až po podsvícený úložný box. Zákazník si vytvoří sprchu přesně podle vlastních představ, ať už v základní verzi nebo v nejluxusnější variantě. Středobodem nadčasového sprchového koutu je 12palcový displej, na němž si uživatel volí preferované osvětlení, obrazovou a zvukovou kulisu a nechybí ani propojení s hudebními aplikacemi. Zážitek v koupelně tak bude naprosto dokonalý.

 

Foto: Smart shower 

Smart Bathroom, budoucnost koupelen 

Od smart toalet a smart shower je to jen malý krůček ke kompletnímu digitální řešení koupelny „Smart Bathroom“. Toto řešení umožňuje snadnou správu a maximální kontrolu nad chodem sociálních zařízení. Prostřednictvím aplikace může správce budovy monitorovat a ovládat funkčnost celého systému. Získá přesný přehled o spotřebě vody a energií, což umožňuje snadnou optimalizaci a v důsledku nižší náklady i větší udržitelnost. Smart Bathroom zohledňuje ale také zdravotní aspekty. Poradí si s diagnostikou a vyhodnocením zdravotního stavu z moči a stolice a plně se přizpůsobí každému svému uživateli.

 

Foto: Smart Bathroom  

Silent Flush pro tiché splachování 

Nová technologie Silent Flush fascinuje extrémně tichým splachováním. Důmyslný systém funguje na principu usměrňování vody v míse, kterou vede z okraje do dokonalé spirály. Minimalizován je nejenom zvuk šířící se prostorem, ale taktéž uvnitř mísy. Splachování je díky tomu extrémně tiché a máte jistotu, že uprostřed noci nevzbudí osobu spící ve vedlejší místnosti. „Design toalety přináší ale i další výhody. Vodní vír toaletu důkladně a efektivně pročistí, přičemž spotřebuje pouze 4,5 litru vody. Kvůli absenci záhybů uvnitř mísy navíc nedochází k usazování nečistot, toaleta vyžaduje jen minimální manuální čistění a hygiena v koupelně je výrazně vyšší,“ přibližuje Iva Šedivá, vedoucí marketingové komunikace ze společnosti Laufen CZ.

 

Foto: Silent Flush 

Povrch LCC active proti bakteriím a virům 

Novinkou je i LCC Active, vysoce účinná antimikrobiální povrchová úprava, která zajišťuje maximální hygieničnost bez bakterií, virů a choroboplodných zárodků. Vrstva LCC Active se na keramiku nanáší sofistikovaným procesem, při kterém je neoddělitelně spojena s vypalovanou glazurou tepelnou stabilizací. Povrch glazury je pokryt silikátovou vrstvou obohacenou o antimikrobiální složku, která má schopnost aktivně zničit nebo inhibovat růst 99,9 % bakterií a virů během 24 hodin. Díky tomu vnáší LCC Active do koupelny vysokou úroveň hygieny. Hydrofilní povrch keramiky je navíc třikrát hladší než standardní glazura, díky čemuž usnadňuje údržbu a napomáhá odplavení nečistot během používání a čištění výrobku.

 

Foto: LCC active 

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Koupelna se stává flexibilním prostorem. Funkční kvalita souzní s designem a inovacemi

Nadčasový koncept koupelen představuje nová série značky Laufen, která přichází s produkty v zajímavých barvách, nových povrchových úpravách a především s výrobky, které se dají libovolně skládat a vytvářet stále nové kompozice. Kolekce Kartell by Laufen tak nabízí volnost bez omezení.  Sanitární keramika, nábytek, vodovodní baterie a doplňky s čistými geometrickými tvary vytvářejí kombinace, které jsou ideální pro jakýkoli prostor o jakékoli velikosti.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Nadčasová elegance v koupelnách dokáže vytvořit působivé a jemné prostředí

Současná a moderní klasika je hlavní koncepcí materiálu SaphirKeramik od společnosti Laufen. Jedná se o projekt designéra Marcela Wanderse. Ten se tak navrací především ke klasice, kterou představil na premiéře na milánské výstavě nábytku Salone del Mobile.

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl