ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Zprávy a aktuality Společnost Laufen zve na první ročník konference věnované architektuře

Společnost Laufen zve na první ročník konference věnované architektuře

Společnost Laufen zve na první ročník konference věnované architektuře
30. 8. 2021 / Autor: Štěpánka Šulanová, foto: Laufen

Švýcarská společnost Laufen je významnou světovou značkou na poli sanitárního vybavení a keramiky. Více než 125 let se snaží měnit pohled na design a kvalitu. Výrobky této firmy si po mnoho let drží svou estetickou a funkční hodnotu. Společnost navíc šetrně zachází s přírodními zdroji, a tak splňuje veškerá kritéria moderního uživatele. Svou oblibu si firma Laufen získala i u architektů, proto také společně s HST Obchodní komorou Švýcarsko – Česká republika zve na první ročník konference věnované architektuře.

Pro účast na konferenci je nutné se registrovat pod odkazem zde.

V rámci celodenního programu vystoupí čtyři zástupci různých kanceláří se zajímavými tématy, která se budou týkat švýcarské architektury. V druhé části dne se mohou hosté těšit na diskusní panel. Provádět celodenním programem bude architekt Peter Bednár. Celá akce se koná za podpory Velvyslanectví Švýcarské konfederace v České republice.

Akce se uskuteční ve středu 22. 9. 2021 od 9:00 do 17:00 hodin ve 4. patře obchodního domu Máj na Národní 63/26 v Praze. Vstup na akci je zdarma.

Program:
09:00 – 10:30          2 bloky s prezentacemi architektů
10:30 – 11:00          přestávka
11:00 – 12:30          2 bloky s prezentacemi architektů
12:30 – 13:30          oběd
13:30 – 15:30          diskusní panel
15:30 – 17:00          koktejl a příležitost pro osobní setkání s hosty

Jako hosté vystoupí:

Matěj Draslar, agps Architecture - Český a švýcarský urbanista a architekt, který vyučuje a prakticky realizuje design v různých formách představí téma AGPS: TRANSFORMATIONS+

Lidor Gilad, Itten+Brechbühl - Partner a vedoucí oddělení Designu společnosti Itten + Brechbühl ve Švýcarsku se angažuje v rozvoji rozsáhlé infrastruktury, jako jsou nemocnice a zdravotnická zařízení, letiště a železniční stanice, univerzitní kampusy, laboratorní a výzkumné budovy. Mimoto působí také jako odborný asistent na Akademii architektury univerzity USI v městě Mendrisio. Jeho tématem bude UDRŽITELNOST ŠVÝCARSKÉ ARCHITEKTURY.

Miroslav Šik, Architekturbüro Šik – Na téma VZESTUP A PÁD MODERNÍ ŠVÝCARSKÉ ARCHITEKTURY pohovoří Miroslav Šik, architekt českého původu. Absolvoval architekturu na ETH Zürich. Na přelomu 90. let inicioval Analogickou Architekturu, věrnou duchu kontextuality, zvyklostem a reformní demodernosti. Od 1988 má v Zürichu architektonickou kancelář, staví družstevní bydlení, školky, turistické resorty a přestavuje sakrální centra. Mezi lety 1990-1992 vedl ateliér na FA ČVUT v Praze. V letech 1999 - 2018 byl profesorem na ETH Zürich. V roce 2005 získal německou Cenu H. Tessenowa. Jeho architekturou se prezentovalo Švýcarsko na benátském bienále v roce 2012. V roce 2017 se stal čestným doktorem ČVUT Praha. Od září 2018 vede Školu architektury AVU v Praze.

Nicolas Vaucher, Burckhardt+Partner – Jeho téma na konferenci bude ŠVÝCARSKÁ ARCHITEKTURA: JE ŠVÝCARSKO ZVLÁŠTNÍ ? Nicolas Vaucher studoval architekturu na Švýcarském federálním institutu technologií (EPFL) v Lausanne, který dokončil v roce 1991. V roce 1993 spoluzaložil s dvěma partnery kancelář BMW architects (1993-2008). V roce 2007 působil na Škole architektury HEPIA jako hostující profesor. Od roku 2008 odpovídá ve společnosti Burckhardt+Partner za projekty zaměřené na design ve francouzsky mluvící části Švýcarska, kde realizuje projekty s vysokými požadavky na kvalitu, což dokládají jeho četná vítězství v různých soutěžích.

Celá konference bude probíhat v anglickém jazyce, k dispozici budou zařízení s překladem do českého jazyka.

Na konferenci je nutné se registrovat zde.

Psali jsme také:

 

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl