Odebírat novinky
Úvod Revitalizace a rekonstrukce Historické budovy Komunitní centrum 'Design Republic' v Šanghaji, Číně od Neri&Hu

Komunitní centrum 'Design Republic' v Šanghaji, Číně od Neri&Hu

Zrušit ztišení
Přeskočit reklamu
x

Další video

Kaple v Su-čou, Číně od Neri&Hu

zrušit

4 m 22 s / 12. 11. 2017 / Autor: Neri&Hu

Design Republic Design Commune, která se nachází v centru Šanghaje, se profiluje jako designové centrum, prostor pro shromažďování designérů a návrhářů, kteří obdivují, hloubají, vyměňují si zkušenosti, učí se a konzumují. Je zde umístěna nová vlajková prodejna Design Republic, moderního prodejce nábytku, spolu se směsí designových maloobchodních konceptů nabízejících knihy, módu, osvětlení, doplňky a květiny. Commune bude mít také designovou galerii, prostor pro eventy, kavárnu, restauraci michelinského šéfkuchaře Jasona Athertona a apartmán s jednou ložnicí Design Republic.

Projekt umístěný v historické budově policejního velitelství postaveného Brity v první dekádě minulého století se vyznačuje chirurgickým přístupem k rekonstrukci. Nejdřív opatrně odstranil rozkládající se dřevo a omítku, pak pečlivě obnovil zachovalou červenou cihlovou ze a transplantoval kůži, klouby a orgány u částí, které potřebovaly rekonstrukci. A nakonec připojil zbrusu nové prvky, které jako protetika umožňují stávající budově vykonávat nové funkce a téměř opuštěná budova znovu začíná žít svůj život.

Nahrazením řady značně zchátralých obchodů otočených směrem k ulici, Neri&Hu představili moderní prosklenou vložku v cihlové fasádě. Aby se zdůraznila historická povaha hlavní budovy, periferie v rovině ulice je obklopena průhledným zasklením, které odhaluje stávající cihly a drsné betonové konstrukce. Neri&Hu, vdechující nový život tradičnímu koloniálnímu půdorysu budovy, strategicky odstranili některé podlahové desky, stěny a stropní panely, aby vtiskli budově nový charakter, který je vhodný pro nové funkce, na něž nyní budova potřebuje reagovat.

V interiéru byla provedena řada malých a přesných řezů, které odhalily historii a integritu budovy a zároveň vytvořily zážitkové průsečíky pro ucelený zážitek při pohybu v budově. V kontrastu s exteriérem, který byl většinou ponechán nedotčený kvůli památkovým předpisům, byl interiér zcela změněn. Stroze moderní bílé místnosti se nápadně liší od nedotčených zbytků zděných zdí a v některých případech jsou exponovány i dřevěné latě pod rozpadajícími se omítkovými stěnami. Jasná záměrnost za detailností vazeb mezi starým a novým vytváří vizuálně a prostorově strukturální rovnováhu ve vztahu k budově jako celku.

Web – Neri&Hu
Facebook – Neri&Hu
Instagram – Neri&Hu

Další projekty od Neri&Hu :

Garáž autoservisu "B+" v Pekingu, Číně od Neri&Hu

Restaurace "Jean Georges" v Šanghaji, Číně od Neri&Hu

Kanál Neri&Hu

Pořady

Hledáte inspiraci pro bydlení?

Publikování nebo další šíření obsahu serveru TVarchitect.com je bez písemného souhlasu společnosti Living Media s.r.o. zakázáno.
Orgánem dohledu nad poskytováním audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.
© 2019 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl