ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Pořady TV Architect představuje... Vznikla největší architektonicko-projekční kancelář na českém trhu

Vznikla největší architektonicko-projekční kancelář na českém trhu

Vznikla největší architektonicko-projekční kancelář na českém trhu
29. 11. 2021 / Autor: Štěpánka Šulanová, foto: ilustrační foto

Vznikla největší architektonicko-projekční kanceláří na českém trhu. Společnost OBERMEYER HELIKA a.s., člen německé skupiny OBERMEYER, získala totiž 100% obchodní podíl v přední české projekční společnosti CASUA s.r.o. Nedojde ke změně dosavadních názvů, obě společnosti  se totiž dohodly, že budou i nadále vystupovat pod svými dosavadními názvy. Spolupráce mezi nimi bude koordinována na úrovni vedení společností.

Spolupráce představuje vysoce kvalifikovaný management, společnosti tak mohou nyní při vzájemné spolupráci realizovat i ty nejnáročnější stavební projekty. Díky akvizici bude možné v budoucnu spoluvytvářet trh architektonických a projekčních služeb či získávat zajímavé zakázky.

Společnost OBERMEYER HELIKA a.s. patří dlouhodobě k největším architektonickým, projekčním a stavebně-poradenským kancelářím v České republice. Poskytuje komplexní služby v oblasti architektury, projektování, konstrukcí a dopravních staveb, šetrných budov, projektového managementu a odborného technického poradenství. Firma se také zaměřuje na  projektování ve 3D a modelování staveb systémem BIM. Mezi její významné realizace patří například Nové divadlo v Plzni, O2 Arena, obchodní centra Quadrio, Černý Most a Chodov či dětské oddělení Fakultní nemocnice Motol. V portfoliu společnosti nalezneme jak  rezidenční komplexy a obchodní centra, tak i kulturní instituce, objekty sloužící zdravotnictví a lázeňství či další veřejné stavby včetně obvjektů dopravní infrastruktury.

 „OBERMEYER HELIKA i CASUA působí úspěšně na českém trhu více než 30 let. V současné době považujeme za nejdůležitější posílit tržní i vyjednávací pozici projektanta jako takového, zejména pak ve vztahu k finančně silným investorům i velkým stavebním firmám. Společnost CASUA známe po mnoho let jako mimořádně kvalitního, seriózního a stabilního hráče na českém realitním trhu. Jsme rádi, že se nám podařilo dovést náročná jednání do úspěšného konce, a věříme, že tento krok významně posílí naše tržní postavení,“ říká Jiří Fousek, předseda představenstva OBERMEYER HELIKA.

Architektonická kancelář Casua, spol. s r.o. se zabývá projektovou činností, inženýringem a konzultační činností v oborech architektury, pozemních staveb, urbanismu a územního plánování. Zaměřuje se na architektonické návrhy budov i výtvarné návrhy interiérů. Společnost Casua má na kontě realizace v oblasti urbanismu, územního plánování či bytové a občanské výstavby. K nejvýznamnějším realizacím patří Český statistický úřad, Letiště Bratislava, Obytný soubor a komerční centrum Vinice a Palouk, Malešice či Waltrovka a Korunní.

Podařilo se nám za uplynulá desetiletí vybudovat silnou značku. Chtěli jsme, aby bylo i do budoucna zajištěno její dobré jméno a přední postavení na českém trhu projekčních prací. Jsme přesvědčeni, že spojení se skupinou OBERMEYER nám poskytne mnoho příležitostí k dalšímu rozvoji. Budeme se tak moci oboustranně těšit ze synergií, které toto spojení přináší,“ dodávají Aleš Poděbrad a Oleg Haman, jednatelé a dosavadní podílníci společnosti CASUA.

TV Architect představuje - Architektonická a projekční kancelář Casua

 

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl