ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Zprávy a aktuality Stavba podle architektky Jiřičné nahradí v Brně vojenské sklady

Stavba podle architektky Jiřičné nahradí v Brně vojenské sklady

Stavba podle architektky Jiřičné nahradí v Brně vojenské sklady
1. 3. 2018 / Autor: Veveří Centre

V Brně na Veveří by v horizontu tří let měla začít výstavba dlouho diskutovaného objektu pro bydlení a služby, který navrhla architektka Eva Jiřičná. Stavba bude realizována v prostoru mezi ulicemi Veveří a Kounicova, kde nahradí soubor starých vojenských skladů.

Podle návrhu Evy Jiřičné by měl v Brně vzniknout soubor bytových domů s obchody, centrem pro volný čas a zelení. Na pozemku velkém přibližně sto čtyřicet krát sto dvacet metrů by měl být postaven soubor několika domů, které budou diagonálně rozděleny krytou pasáží na dva bloky. Celý komplex bude čítat přibližně tři sta bytů různých typů a zhruba osm set parkovacích míst umístěných ve dvoupodlažních podzemních garážích. Jednotlivé budovy budou mít šest až sedm nadzemních podlaží. V prvním podlaží by měly být komerční prostory.

Projekt rovněž počítá s množstvím zeleně – kromě několika parčíků se plánuje i zatravněný vnitřní dvůr pro obyvatele na střeše komerčních ploch. Pomyslnou třešničkou na dortu představuje umístění zastávky podpovrchové tramvaje, avšak její výstavba je zatím nejistá.

Deset let od vzniku projektu

Samotný projekt vznikl před více než deseti lety. Zahájení výstavby však oddalují složité administrativní přípravy a podle současných odhadů by se tak mělo začít se stavbou přibližně za tři roky. Společnost Veveří Centre již pro stavbu získala územní rozhodnutí a nyní připravuje projekt pro stavební povolení. Samotná stavba by měla trvat dalších dva a půl až tři roky a lidé by se měli začít stěhovat postupně, jak se budou jednotlivé části objektu dokončovat.

V současné době se pozemek připravuje pro výstavbu a odstraňují se stávající vojenské sklady z dob Rakouska-Uherska. Jednatel společnosti Veveří Centre Pavel Knapec pro ČTK uvedl, že samotné bourací práce by měly trvat jen pár týdnů, a až skončí, areál bude zabezpečen proti vstupu a z ulice bude ponechána zeď.

pet

Další články:

Interiéry hotelu Josef v Praze od Evy Jiřičné
Zastávka autobusu Canada Water v Londýně od Evy Jiřičné
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně rozšířila kampus, budovu navrhla Eva Jiřičná

Nebo na kanálu Evy Jiřičné.

Doporučené pořady

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect představuje...

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech

TV Architect v regionech

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2022 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl
Zavřít reklamu