ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Zprávy a aktuality Rezidence Michelangelova odkáže na renesančního mistra

Rezidence Michelangelova odkáže na renesančního mistra

Rezidence Michelangelova odkáže na renesančního mistra
3. 4. 2018 / Autor: Podlipný Sladký architekti s.r.o./ Popisek: Vizualizace projektu „Rezidence Michelangelova“

Společnost JRD uvádí na trh již druhý letošní projekt nazvaný Rezidence Michelangelova, v němž se spojí moderní technologie s netypickými detaily odkazujícími na renesanční osobnost Michelangela Buonarrotiho. Dům získal pravomocné územní rozhodnutí a obohatí tak nabídku nového bydlení v Praze 10 – Strašnicích o dvacet sedm energeticky pasivních bytů. Jeho výstavba by měla, podle developera, trvat od jara 2019 do podzimu 2020.

„Při navrhování Rezidence Michelangelova jsme se nechali inspirovat významnou renesanční osobností Michelangela Buonarrotiho, který vycházel při tvorbě uměleckých děl z vědeckých a technických poznatků své doby. V novém energeticky úsporném projektu proto klademe důraz nejen na moderní technologie a komfort vnitřního prostředí, ale také na estetické kvality domu. Mezi jeho unikátní detaily tak budou patřit např. reprodukce některých Michelangelových děl nebo společná relaxační část s hřištěm a altánem, který nazýváme Ateliér‘,“ uvádí Pavel Krumpár, obchodní ředitel JRD, a dodává: „V obdobném duchu se ponese rovněž malá pozornost pro budoucí rezidenty, kteří od nás obdrží poutavou knihu Mysterium Michelangelo.“

Rezidence Michelangelova bude postavena v uzavřeném areálu pět set metrů od stanice metra Skalka. Šestipodlažní dům nabídne dvacet sedm energeticky úsporných bytů v dispozicích 1+kk až 5+kk, o velikostech do sto devatenácti metrů čtverečních, které doplní lodžie nebo terasa a parkovací místo v podzemních garážích s možností nabíjení elektromobilů.

Rozvoj tvůrčí osobnosti dětí

Součástí projektu budou také tři nebytové prostory ke komerčnímu využití a malý park s hřištěm a altánem pro společné chvíle rezidentů a jejich přátel. Relaxační přístřešek ponese zcela v souladu s filozofií nového projektu název „Ateliér“, a měl by sloužit k rozvoji tvůrčí osobnosti dětí. Jak dále dodává Krumpár: „Pro nový projekt budou rovněž charakteristické environmentálně šetrné technologie zaručující majitelům jednotlivých bytů zdravé vnitřní prostředí a úspory provozních nákladů. Půjde např. o unikátní propojení tepelných čerpadel, určených především k vytápění a chlazení podstřešních bytových jednotek, systém řízeného větrání s rekuperací tepla a fotovoltaické panely.“
Koncept domu s dvěma ustupujícími patry navrhlo studioPodlipný Sladký architekti“, které budovu zasadilo mezi stávající budovy s důrazem na soukromí rezidentů i obyvatel okolní lokality. „Rezidence Michelangelova je rozdělena do dvou hmot – šestipodlažní a čtyřpodlažní, které sedí na společném parteru s nebytovými prostory pro obchody a kanceláře. Vyšší hmota se přiklání k okolní zástavbě, nižší je odlehčena částečně otevřenými lodžiemi s poloprůhledným zábradlím z ocelových profilů – jeho rastrový motiv se uplatňuje také na fasádě parteru. Počet oken na severní fasádě je minimalizován stejně jako terasy ustupující podlaží, které jsou nahrazeny extenzivními zelenými střechami,“ říká k projektu architekt Luděk Podlipný.

Dobrá dostupnost

Nový projekt bude situovaný v pražské čtvrti Strašnice. Nedaleko místa, kde má dům vyrůst, se nachází autobusová zastávka a stanice metra Skalka. Pražský okruh je vzdálený několik minut jízdy autem. Zdejší lokalita však nabízí také dobrou občanskou vybavenost včetně školy, školky, polikliniky a Tesca nebo možnost sportovního vyžití v přírodě – např. v parku Gutovka nebo u Hostivařské přehrady.

nyv

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl