ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus RD Rýmařov více jak půl století na trhu. Pojďme se podívat, jak vznikají dřevostavby!

RD Rýmařov více jak půl století na trhu. Pojďme se podívat, jak vznikají dřevostavby!

Zrušit ztišení
Přeskočit reklamu
x
5. 4. 2022

Společnost RD Rýmařov je na trhu známá jako firma vyrábějící a stavějící rodinné domy na klíč s využitím dřeva. Za sebou má více jak 50 letou tradici. V portfoliu firmy lze najít také spousty bytových a developerských projektů. Od svého založení je společnost spojena především s rozvojem moderního stavění na bázi prefabrikace dřeva. Díky vlastnímu vývojovému a konstrukčnímu oddělení chce firma i nadále vyvíjet a realizovat výstavbu rodinných domků či bytových projektů. Velkou ambicí je podílet se na vzniku udržitelných projektů pro budoucnost.

Společnost RD Rýmařov s. r. o. působí na stavebním trhu již více jak 50 let. S historií firmy je nedílně spojen průmyslový rozvoj moderního stavění na bázi prefabrikace dřeva. Firma realizovala za dobu svého působení více jak 25 000 staveb, a to nejen rodinných či bytových domů, ale také celých developerských projektů.

Na počátku bylo know-how západoněmecké firmy OKAL. Díky tomu, že je dnes RD Rýmařov největší na trhu, tak si může dovolit i vlastní vývojové a konstrukční oddělení, takže dnešní domy již nemají nic společného s tímto typem domů. Společnost se tak v současné době opírá o vlastní mnohaleté zkušenosti.

Základní nabídka společnosti čítá více jak 30 typových projektů domů včetně mnoha jejich variant a různých architektonických doplňků. Firma si stále zakládá na tom, že samozřejmostí je vyhovět jakýmkoliv individuálním požadavkům zákazníků, tak aby se dům mohl stát originálem, byť vychází z typového projektu.

Samozřejmostí je pak důraz na zdravotní nezávadnost používaných materiálů a splnění tuzemských norem i přísných norem tradičních zemí Evropské unie. Vedení společnosti podporuje trvale udržitelné hospodaření v lesích a zavazuje se uplatňovat a udržovat všechny požadavky spotřebitelského řetězce lesních produktů v rámci pravidel PEFC v souladu s dokumentem CFCS 2002:2013. O špičkové kvalitě svědčí také právo užívat znak kvality RAL, propůjčovaný Společností pro jakost německých montovaných staveb. Společnost je také držitelem evropského certifikátu ETA podle ETAG 007, který získala jako první v České republice či energetického certifikátu, kterým se řadí do kategorie energeticky úsporných domů.

Zajímavá je i nedávná historie firmy. Majitelem RD Rýmařov se stal v uplynulém roce Lukáš Zrůst. Ten sice vystudoval právo, kterému se věnoval 13 let, ale v loňském roce se na základě vlastní zkušenosti se stavbou rodinného domu rozhodl koupit tuto firmu, kde v té docházelo ke generační obměně. Stal se tak sám sobě zákazníkem a jeho cílem je nadále firmu rozvíjet.

O tom svědčí například nová koncepce stavby domů RD Rýmařov. Cílem je podílet se na vzniku udržitelných projektů pro budoucnost a také na vývoji nových stavebních materiálů. Tím je technologická novinka TICO. Jedná se o kombinaci dvou materiálů - dřeva a betonu. Na vývoji této novinky se společnost RD Rýmařov společně s odborníky z ČVUT.

Společnost se posouvá kupředu spolu s vývojem nových technologií, a přesto si zachovává onu rýmařovskou tradici.

Podívejte se také: 

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl