ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Inovace a technologie Přestože Váš nový dům ještě nestojí, můžete ho vidět. A to online, naživo i ve virtuální realitě

Přestože Váš nový dům ještě nestojí, můžete ho vidět. A to online, naživo i ve virtuální realitě

Přestože  Váš nový dům ještě nestojí, můžete ho vidět. A to online, naživo i ve virtuální realitě
21. 5. 2019 / Autor: crestcom.cz Popisek: Vzorový byt Koru Vinohradská

Použití online konfigurátoru, prohlídka prostřednictvím virtuální reality nebo návštěva vzorového bytu – to jsou možnosti, jak nekupovat nový byt pouze na papíře, ale jak o něm získat reálnou představu. Zařízený ukázkový byt právě otevírá společnost YIT ve svém projektu Koru Vinohradská, který je téměř v cíli svého dokončení.

Dům se skládá z padesáti devíti nízkoenergetických jednotek ve finském stylu, jejichž kolaudaci plánuje developer na letošní listopad. Den otevřených dveří zde mohou zájemci o bydlení navštívit 22. května od 14 do 18 hodin.

Zmizí jako pára nad hrncem

Na realitním trhu v Praze je po nových bytech obrovská poptávka, proto není výjimkou, že bývají vyprodány již během prvních fází výstavby vznikajících projektů. Zákazníci si tak často kupují byt ještě předtím, než mají šanci vidět ho na vlastní oči. „Investice do bydlení rozhodně není malá. Snažíme se proto klientům nabídnout maximum příležitostí, aby si o svém novém domově mohli udělat co nejlepší představu. Jednou z možností je online konfigurátor na našich webových stránkách, kde si mohou vyzkoušet, jak by k sobě ladily různé standardy a vybavení. Další variantou je prohlídka pomocí virtuální reality dostupná v našich kancelářích. Díky speciálním 3D brýlím se zájemce může procházet po typovém vybraném bytě a získat velmi konkrétní představu,“ říká obchodní ředitelka YIT Stavo Dana Bartoňová.

Ve virtuální realitě je prostor zobrazen ve své reálné podobě a nedochází tak například ke zkreslení velikostí. Obdobně jako u konfigurátoru i tady lze přizpůsobit samotný vzhled a různě měnit vybavení. Lidé si podle svých preferencí zvolí typ a barevnost podlah, dveří, dlažeb, obkladů a sanity. Kromě samotného interiéru nabízí virtuální realita i pohled do exteriéru, do okolí domu, a poskytne tím komplexní obraz nového domova. „Nejtradičnější a velmi oblíbenou možností pak zůstává osobní prohlídka přímo v projektu. Zájemce má ale příležitost ho navštívit teprve v konečné fázi výstavby, kdy už můžeme v interiéru zařídit ukázkový byt,“ dodává Dana Bartoňová.

Koru Vinohradská

Nový vzorový byt 3+kk developer YIT momentálně otevírá v projektu Koru Vinohradská, který byl pojmenován dle finského výrazu pro klenot a cele zrcadlí tradiční rysy bydlení ve skandinávském stylu. „Mou hlavní ideou bylo propojit naše představy jakožto severského developera, který razí určitý způsob vnímání architektury, s požadavky budoucích majitelů a pokusit se vcítit do jejich kůže při hledání nového domova,“ vysvětluje designérka YIT Stavo Lenka Hlaváčková Schubertová.

Při tvorbě tohoto vzorového bytu vycházela designérka ze základních principů vnímání prostoru v kombinaci s pojetím světla a čistoty interiéru doplněného o silné barevné motivy. Střídmost se projevuje ve výběru tlumených a jemných tónů barev, přičemž kuchyně má světle šedé provedení a nábytek jako například postel či sedací souprava jsou v béžové. Ložnici dominuje stěna s petrolejovou malbou, s níž jsou sladěné i závěsy.

Sedět na špalcích

V bytě se snoubí prostota doplněná o zajímavé dekorace. „I při realizaci tohoto vlastního návrhu jsem obohatila interiér o výrazné oživující grafické prvky, které jsem vytvořila ve spolupráci s mými kolegyněmi. Za pozornost stojí například tapeta v dětském pokoji, která symbolizuje městskou zástavbu s mrakodrapy. Podle návrhu kolegyně Kateřiny Thérové ji na zakázku vyrobila firma Antalis,“ doplňuje Lenka Hlaváčková Schubertová. Do obývacího pokoje designérka umístila netradiční konferenční stolek – dřevěnou lavici petrolejové barvy ladící s kobercem. Jako další doplňkové stolky slouží dva dřevěné špalky vedle pohovky. Tyto přírodní prvky doplňuje grafika z nití visící na zdi, která zpodobňuje vlka - typického zástupce severské divočiny. Unikátní dekorace má zhruba 2,5 metru a je převládajícím prvkem celého prostoru.

red

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl