ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Odstartoval Stavební veletrh a Festival architektury v Brně

Odstartoval Stavební veletrh a Festival architektury v Brně

Zrušit ztišení
Přeskočit reklamu
x
2. 3. 2023

Dnes začal na brněnském výstavišti souběh několika zajímavých akcí. Stavební veletrh Brno, Festival architektury a veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX letos  nabídnou velké zastoupení vystavovatelů, které dokonce předčilo očekávání organizátorů. Oproti loňskému roku se počet vystavujících firem téměř zdvojnásobil na 224. Rozhodně tedy bude kde čerpat inspiraci a nové znalosti. Akce potrvá do 4. března a zaměří se hlavně na současné fenomény – architekturu malometrážního bydlení a stále oblíbenější luxusní ubytování v přírodě zvané glamping. Program Festivalu architektury odhalí inovace, které stojí za technologickou revolucí ve stavebnictví.

Stavební veletrh Brno společně s Festivalem architektury probíhají na brněnském výstavišti od 2. do 4. března. Brány akcí se otevírají v 9 hodin a zavírají v 18 hodin, poslední den o hodinu dříve. Vstupenky na Festival architektury 2023 jsou k prodeji ZDE

Festival architektury letos nabízí přehlídku technologií budoucnosti stavitelství i ukázky modulárních staveb. K vidění budou živé ukázky robotického tisku betonu i praktická ukázka modernizovaného stavebního procesu. Profesionálové i široká veřejnost se mohou přijít podívat na to, jak probíhá digitalizace stavebních procesů, tovární prefabrikace napříč materiály, robotikou i neodkladnou adaptací budov na stav energetiky.

Pokud se chystáte na stavbu vlastního bydlení, rozhodně nesmíte vynechat sobotní program, který bude zaměřený na rady ohledně návrhu půdorysu a realizace rodinného či víkendového domu. Odborníci poradí, jak při stavbě ušetřit peníze a vhodně využít prostor. 

Unikátní výstava TINY HOUSES 

Letos se můžete těšit i na velký hit, kterým je malometrážní bydlení. Bydlet na malém prostoru, přesto se vším potřebným, je moderní! Současně se rozmáhá i glamping – stále populárnější komfortní turistické ubytování v přírodě. To vše přispívá k rozvoji modulárních a mobilních staveb, které dnes úspěšně nabízí řada malých i větších výrobců.

Jak takové bydlení vzniká, jaké je napojení na sítě a odpad či jak nejvhodněji vybavit kuchyň a koupelnu? To vše vám poradí odborníci, kteří se stavbou modulových domků mají velké zkušenosti. Dozvíte se i jakou zvolit tepelnou izolaci či jak být energeticky nezávislý. Odpovědi na všechny tyto a mnohé další otázky přinese přednáškový program Festivalu architektury 2023 v sobotu 4. března. Především si ale budete moci na vlastní oči prohlédnout a osahat konkrétní řešení včetně českých perel glampingu a modularity. K vidění jsou i vzorové místnosti v různém stylu pro rozdílný typ uživatelů. 

Zájemci se na veletrhu dozvědí i aktuální informace o novinkách v dotacích na úsporné a ekologické bydlení. Pro ty, kdo potřebují poradit se zařízením svého bytu, budou na akci čekat interiérové designérky, které poskytnou v rámci této akce bezplatnou úvodní konzultaci.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Jaká je budoucnost stavebnictví? Festival přiblíží moderní trendy a technologie

Jaké jsou nejmodernější technologie pro navrhování a realizaci staveb? Jakou revolucí prochází dřevostavitelství, cihlářství i betonářství a jaká budoucnost se rýsuje na poli robotiky? Nejen na tyto otázky odpoví Festival architektury 2023, který se uskuteční ve dnech 2. až 4. března na brněnském výstavišti v pavilonu P. Zde se představí výrobci působící v České republice i v zahraničí, kteří návštěvníky zasvětí do moderních trendů, kterými jsou 3D tisk, modularita či prefabrikace. Premiéru a odhalení zde bude mít speciální projekt hybridní konstrukce, která byla navržena přímo pro Festival architektury jako praktická ukázka procesů návrhu v ryze digitálním prostředí a robotické výroby. Součástí bude i výstava Tiny Houses.

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Festival architektury v Brně představí Tiny Houses a glamping

Festival architektury je letos součástí Stavebního veletrhu Brno. Návštěvníci se mohou těšit kromě nejmodernějších technologií a novinek také na výstavu Tiny Houses. Hlavními tématy festivalu bude právě malometrážní bydlení a budoucnost stavitelství. Čtvrtý ročník Festivalu architektury se koná od 2.–4. 3. 2023 na výstavišti Brno, pavilon P.

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl