ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Festival architektury v Brně představí Tiny Houses a glamping

Festival architektury v Brně představí Tiny Houses a glamping

Festival architektury v Brně představí Tiny Houses a glamping
25. 2. 2023 / Autor: Štěpánka Šulanová

Festival architektury je letos součástí Stavebního veletrhu Brno. Návštěvníci se mohou těšit kromě nejmodernějších technologií a novinek také na výstavu Tiny Houses. Hlavními tématy festivalu bude právě malometrážní bydlení a budoucnost stavitelství. Čtvrtý ročník Festivalu architektury se koná od 2.–4. 3. 2023 na výstavišti Brno, pavilon P.

Velkým trendem současnosti je bydlení na malém prostoru se vším potřebným. Právě tento trend je jedním z lákadel akce. Festival se proto mimo jiné zaměřuje na malometrážní bydlení a glamping, tedy komfortní turistické ubytování v přírodě. Tyto trendy totiž přispívají k rozvoji modulárních a mobilních staveb, které dnes úspěšně nabízí řada malých i větších výrobců.

Zájemci o toto bydlení se například dozvědí, jak v případě Tiny Houses vyřešit napojení na sítě a odpad, jak vybavit kuchyň a kam umístit úložné prostory. Dozví se ale i užitečné rady, jak se stát díky malometrážnímu bydlení energeticky soběstačnými a které technologie jsou k tomu potřeba. Odborníci poradí i s financemi a prozradí, na kolik toto alternativní bydlení vlastně vyjde. Odpovědi na všechny tyto a mnohé další otázky přinese přednáškový program Festivalu architektury 2023 v sobotu 4. března. Navíc bude možné se na místě ptát přítomných odborníků. A hlavně si můžete na vlastní oči prohlédnout a osahat konkrétní řešení. V rámci výstavy budou k vidění desítky prefabrikovaných domů určených k bydlení a rekreaci. Vybavení některých z nich zahrnuje použití nejmodernějších smart technologií.

 

Během tří dnů mohou profesionálové i lidé z široké veřejnosti načerpat inspiraci i pro své další projekty. Uvidí například živé ukázky robotického tisku betonu i praktickou ukázku modernizovaného stavebního procesu. Návštěvníci se budou moci seznámit s robotem na zdění, který nahradí práci pětičlenné zednické party. Odborníci poradí ale například i s tím, jak si navrhnout půdorys a zrealizovat rodinný nebo víkendový dům. Akce se zaměří i na dřevostavitelství a to jakou revolucí tento obor prochází. Budovy ze dřeva jsou totiž doslova úložištěm uhlíku. Lze s jistotou předvídat, že počty realizovaných dřevostaveb budou dále narůstat.

Například společnost RD RÝMAŘOV na veletrhu vystaví jeden ze svých modulových domů. Půdorys do L s patrem má vše co dům potřebuje – místo pro terasu, přízemí pro relax, práci, zábavu, vaření i stolování a dětský pokoj, či pracovnu. Patro pro klidný spánek, nebo relax na terase. 

Vstupenky na Festival architektury 2023 jsou již v prodeji. Akce se koná za finanční podpory statutárního města Brna.

  

Mohlo by vás zajímat

Zprávy a aktuality

Jaká je budoucnost stavebnictví? Festival přiblíží moderní trendy a technologie

Jaké jsou nejmodernější technologie pro navrhování a realizaci staveb? Jakou revolucí prochází dřevostavitelství, cihlářství i betonářství a jaká budoucnost se rýsuje na poli robotiky? Nejen na tyto otázky odpoví Festival architektury 2023, který se uskuteční ve dnech 2. až 4. března na brněnském výstavišti v pavilonu P. Zde se představí výrobci působící v České republice i v zahraničí, kteří návštěvníky zasvětí do moderních trendů, kterými jsou 3D tisk, modularita či prefabrikace. Premiéru a odhalení zde bude mít speciální projekt hybridní konstrukce, která byla navržena přímo pro Festival architektury jako praktická ukázka procesů návrhu v ryze digitálním prostředí a robotické výroby. Součástí bude i výstava Tiny Houses.

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl