ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Development a stavby Inflace a jak se jí bránit? Sledujte další z řady webinářů zabývajících se realitním trhem a investicemi

Inflace a jak se jí bránit? Sledujte další z řady webinářů zabývajících se realitním trhem a investicemi

Inflace a jak se jí bránit? Sledujte další z řady webinářů zabývajících se realitním trhem a investicemi
18. 2. 2022 / Autor: Štěpánka Šulanová

Skupina Progresus zahájila sérii webinářů zabývajících se realitním trhem a investicemi. Po úspěšné první online konferenci na téma „REALITNÍ BUBLINA – A jak z ní ven?“ přichází další zajímavý díl, tentokrát na téma dluhopisů. Webináře pořádané společností Progresus Invest Holding probíhají vždy poslední čtvrtek v měsíci a zúčastnit se jich můžete online zdarma.

„Série konferencí nachází odpovědi na aktuální témata, s pomocí odborníků chceme nacházet řešení těžkých témat. Jedná se o diskuze, kde budeme společně s diváky a pozvanými odborníky hledat odpovědi na to, co vás aktuálně zajímá,“ prozradil hned na úvod webináře Lukáš Zrůst, zakladatel skupiny Progresus Invest Holding.

Uplynulý online webinář „REALITNÍ BUBLINA – A jak z ní ven?“ se zabýval tématy, jako jsou investice do nemovitostí, rizika opakování realitní krize z let 2007-2008, plány města Prahy ke zlepšení nepříznivé bytové situace, nájemní bydlení a další. V dalším webináři se budou odborníci zabývat tématy, jako je využití dluhopisů v developmentu, dluhopisy jako forma investice a externího financování či výnosy z držby dluhopisů a jejich zdanění. Odborníci se zaměří také na inflaci a aktuální legislativu.

Webinář na téma „INFLACE a jak se jí bránit? DLUHOPISY I. část“ můžete sledovat 24. února od 15:00 do 17:00. Registrovat se můžete ZDE!

Lukáš Kovanda zhodnotí stav české ekonomiky. Vysvětlí, co je to inflace a jaká je aktuálně u nás i ve světě, a především se pokusí předpovědět, co nás čeká. Lukáš Zrůst se mimo jiné zaměří na dluhopisy, jako způsob zhodnocení volného kapitálu a shrne co je inflace a jak se jí bránit. Tomáš Pfeiler bude hovořit na téma portfolio management a kreditní analýza. Také on zhodnotí aktuální vývoj na finančním trhu s ohledem na měnící se politiku globálních centrálních bank. Řeč bude i o rizicích, která sebou nese geopolitika. Lukáš Foral zasvětí diváky do problematiky dluhopisů a jejich možného využití. Na dluhopisy se zaměří i Tomáš Johanna, který bude mimo to hovořit i o emisních podmínkách a prospektu dluhopisů v kontextu současné legislativy. Jan Soška se zaměří na výnosy z držby dluhopisů a jejich zdanění či možnosti osvobození od daně z příjmů. 

Své dotazy k tématu INFLACE a DLUHOPISY můžete posílat již nyní prostřednictvím pole v registračním formuláři ZDE.

Profily hostů:

LUKÁŠ KOVANDA - Hlavní ekonom Trinity Bank

Člen Národní ekonomické rady vlády, která se nyní zaměřuje zejména na boj s ekonomickými důsledky šíření onemocnění COVID-19. Je činný také jako socioekonomický analytik při Organizaci spojených národů (OSN). Analyzuje a komentuje makroekonomická témata, investice i nové fenomény typu sdílené ekonomiky, kryptoměn či fintechu. Sleduje vývoj (geo)politické a ekonomické situace ve světě a v České republice. Přednáší na Národohospodářské fakultě Vysoké školy ekonomické v Praze. Člen vědeckého grémia České bankovní asociace. Vydal dva sborníky rozhovorů (nejen) s laureáty Nobelovy ceny za ekonomii. Autor behaviorálně-ekonomických knih, které vyšly i na Slovensku.

LUKÁŠ ZRŮST - spoluzakladatel Progresus Invest Holding

Svou kariéru začínal na Ministerstvu spravedlnosti, kde jako vrchní ředitel vedl sekci kontroly a evropských programů a podílel se na tvorbě legislativy. Následně působil jako výkonný ředitel společnosti s odpovědností za rozpočet v objemu 50 mld. Kč ročně. Současně se věnoval rozvoji své hlavní odbornosti, tedy řízení podniků a insolvenčnímu právu. Lukáš Zrůst se rovněž̌ jako právník a expert na krizové řízení specializuje na řešení situace podniků v potížích. V roce 2021 založil a vede skupinu Progresus Invest Holding, která se specializuje na dlouhodobé investice v realitním developmentu, výrobním průmyslu, IT, vývoj doplňků stravy, práva, insolvence a rovněž také hospitality byznysu.

TOMÁŠ PFEILER - Portfolio manager CYRRUS

Ve společnosti CYRRUS má na starosti nastavování a implementaci investiční strategie. Kromě vyhlížení investičních příležitostí na akciových trzích analyticky pokrývá tuzemský bankovní sektor a věnuje se kreditní analýze emitentů korporátních dluhopisů. Před tím působil jako analytik ve skupině Generali, kde se měl na starosti převážně dluhopisové investice. Vystudoval Masarykovu univerzitu v Brně. Je rovněž držitelem titulu CFA.

LUKÁŠ FORAL - spoluzakladatel Progresus Invest Holding

Investor a investiční partner se zaměřením na fondy, developerské projekty, startupy a vztahy s investory v zemích EMEA. Více než 16 let zkušeností v oblasti fondů a investic s více než 30 miliony € získaných a investovaných během posledních let. Spoluzakladatel mezinárodní investiční skupiny Progresus. Stál v čele dozorčí rady předního akciového fondu Quant. Je Partnerem v investiční společnosti Opifer zaměřené na začínající startupy. V letech 2006 až 2012 podnikatel v private equity se zaměřením na developerské projekty ve Spojených arabských emirátech.

TOMÁŠ JOHANNA - Senior advokát v BBH, advokátní kancelář, s.r.o.

Tomáš působí v BBH, advokátní kancelář, s.r.o., a to na pozici trvale spolupracujícího senior advokáta. Ve své praxi se věnuje široké právní agendě, zejména akvizicím, financování a regulaci finančního trhu. Tomášovou užší specializací je právo cenných papírů, především pak dluhových instrumentů, včetně zvláštních dluhových nástrojů splňujících požadavky na AT1 a T2 kapitál dle nařízení CRR. V rámci své praxe v oblasti kapitálových trhů poskytoval Tomáš komplexní poradenství klientům týkající se dluhopisů, jejich emisí, prodeje a veřejného nabízení, spočívající zejména ve strukturování dluhopisových programů, zastupování před Českou národní bankou v rámci řízení o schvalování prospektů pro účely veřejné nabídky dluhopisů a jejich přijetí na regulovaný trh. Tomáš se aktivně podílí také na zastupování klientů BBH ve sporných řízeních, a to jak před obecnými soudy, tak v rozhodčích řízeních.

JAN SOŠKA - Partner ve společnosti TPA Česká republika

Věnuje se více než 20 let daňovému poradenství v oblasti daně z příjmů právnických a fyzických osob. Specializuje se na oblast mezinárodního zdanění a převodních cen, při kterém využívá zejména znalostí nabytých během postgraduálního studia mezinárodních daní v Rakousku. Je členem Komory daňových poradců České republiky a Sekce mezinárodního zdanění a cla KPD ČR. Zaměřuje se především na poradenství zahraničním investorům v České republice a českým investičním skupinám. Dlouhodobě se věnuje lektorské činnosti a je autorem řady odborných článků.

Další webináře budou probíhat vždy poslední čtvrtek v měsíci a zúčastnit se jich můžete zdarma. Celým webinářem bude provázet generální ředitel společnosti Living Media a moderátor Míra Hejda.

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl