ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Zprávy a aktuality Central Group na trhu investičního bydlení. Nabízí byty k prodeji

Central Group na trhu investičního bydlení. Nabízí byty k prodeji

Central Group na trhu investičního bydlení. Nabízí byty k prodeji
23. 4. 2018 / Autor: Central Group Popisek: Projekt investičních bytů na pražském Zličíně

Central Group nabízí investorům výhodné financování s možností zaplatit až po roce od nastěhování nebo poukázku na vybavení až za dvě stě padesát tisíc korun. Hrubý výnos z pronájmu nově postaveného bytu je díky rostoucímu nájemnému atraktivní. Dokončeny jsou investiční byty ve Vršovicích a na Zličíně. Zájem je o lokality blízko metra.

„Zájem o investiční byty roste ruku v ruce se zvyšujícími se nájmy. Velká poptávka nás vedla k tomu, že jsme připravili prozatím dva projekty speciálně k tomuto účelu. Investorům tak vedle obvyklého širokého klientského servisu můžeme navíc nabídnout celý komplex služeb, a k investičnímu bytu jim tak přidat výhodnou nabídku financování, vybavení na klíč, a zajištění provozu spojeného s dlouhodobým pronájmem,“ řekla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

Časově nenáročná správa pronájmu

Investoři mohou také využít služeb zkušené firmy, která jim zajistí dlouhodobého nájemníka, zprostředkuje komunikaci s ním, inkaso plateb, kontrolu bytu či řešení oprav. Nemusejí se tedy obávat, že by jim správa pronájmu zabírala čas. V současné době investoři ušetří také finance při samotném zařizování bytu. Získat totiž mohou kuchyň nebo jiné vybavení v hodnotě až dvě stě padesát tisíc korun zdarma. Připraveny jsou také zvýhodněné balíčky kompletního zařízení bytu na klíč. K financování mohou využít výhodné financování s možností zaplatit až po roce od nastěhování.

Hrubý výnos z pronájmu nově postaveného bytu je díky rostoucímu nájemnému velmi atraktivní. V Praze dosahuje podle analýz KPMG v průměru 4,4 procenta a je tak stále vyšší než v okolních metropolích. Hlavně je ale vyšší, než u jiných investičních nástrojů či spořicích bankovních produktů. U bytů z aktuální nabídky Central Group vhodných na investici se hrubý výnos pohybuje od 3,7 do 4,7 procenta. Při současných maximálně jednoprocentních sazbách na spořicích účtech a dvouprocentní inflaci se tak investice do bydlení stále vyplatí. Investované peníze do bydlení se totiž zhodnocují nejen samotným nájmem, ale hodnota investovaných peněz roste také s tím, jak se zvyšují ceny nemovitostí.

Investoři běžně upřednostňují nově dokončené investiční byty o dispozicích 1+kk nebo 2+kk v lokalitách v centru města nebo blízko hromadné dopravy. A právě takové projekty zaměřené na investiční byty rezidenční stavitel Central Group nedávno dokončil v Petrohradské ulici ve Vršovicích a v Metropoli na Zličíně. V brzké době budou připraveny také další lokality ušité na míru investorům.

Prstenec kolem centra preferují mladí lidé

V posledním roce podíl bytů, které kupující dále pronajímají, vzrostl u Central Group na dvacet tři procent. Zájem se liší podle lokality. V místech nedaleko centra v zajímavých lokalitách může růst až k dvaceti pěti nebo třiceti procentům, naopak v typicky rodinných lokalitách klesá i pod deset procent. Z lokalit je největší zájem o prstenec kolem centra, který preferují hlavně mladí lidé. Ti jsou totiž nejčastějšími nájemníky investičních bytů. Investoři proto volí často čtvrti jako Žižkov, Holešovice, Dejvice, Vršovice, Karlín a Libeň. Pro dlouhodobé pronajímání je zájem také o projekty blízko metra ve čtvrtích, jako jsou Letňany, Zličín nebo třeba Háje.

nyv

Další články na TV Architect:

Praha a České dráhy jednají o odkupu Nákladového nádraží Žižkov

Brownfield v severní části Nákladového nádraží Žižkov se změní na Parkovou čtvrť

Doporučené pořady

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše
Nový díl

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect v regionech

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl