ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Atelier 8000 za rok slaví třicet let existence

Atelier 8000 za rok slaví třicet let existence

Atelier 8000 za rok slaví třicet let existence
27. 6. 2019 / Autor: TV Architect Popisek: Atelier 8000

Atelier 8000 vznikl v roce 1990. Krédo kanceláře spočívá v přemýšlení o architektovi jako o člověku, který má nad projektem plnou zodpovědnost. Proto Atelier 8000 dlouhodobě spolupracuje s externími odborníky a dalšími architektonickými kancelářemi.

ATELIER 8000 byl založen architekty Jiřím Stříteckým a Martinem Krupauerem. Základem byla touha stavět a realizovat stavby s maximální mírou tvůrčí a pracovní svobody a odpovědnosti vůči klientovi - investorovi. Přesvědčení o architektovi jako o člověku, který je klientovi zodpovědný za celý průběh díla od návrhu až po realizaci, vedla k vybudování týmu schopného profesionálně zajistit celý průběh stavby.

Činnost kanceláře zasahuje oblasti přímo související s územním plánováním a přípravou, projektem a realizací stavby. Oblast architektonicko - projektové činnosti zaujímá prostor tvorby urbanistické, architektonické a projektové dokumentace bez zvláštní oborové specializace. V případě složitějších realizací je kancelář schopna spolupracovat s partnerskými specializovanými firmami. Proto je kancelář schopna zpracovat i nejsložitější obchodní případy urbanistických a rozvojových studií, architektonických studií, projektů a realizací staveb.

Předprojektová příprava

Tvůrčí projekční a manažerské zkušenosti firmy jsou podloženy projektováním širokého spektra staveb. Mezi nimi jsou administrativní a administrativně obchodní komplexy, banky, sportovní stavby, bazény, jachetní přístavy, obytné objekty, rekonstrukce a rekonverze historických objektů a industriálních komplexů.

Základem každého projektu je předprojektová příprava, která shrnuje veškeré vstupní podklady, struktury projektu a projekčních prací. Na základě analýz jsou vyhodnoceny případná rizika a nejistoty s návrhy východisek. Klient následně dostává do rukou dokument, který kompletně mapuje problematiku celé zakázky a předchází tak komplikacím.

Množství externích odborníků

V současné době má Atelier dvě pobočky v Českých Budějovicích a v Praze. Atelier 8000 zaměstnává kolem 40 kvalifikovaných zaměstnanců - architektů, stavebních inženýrů, TZB inženýra - koordinátora, statika, specialisty na projektové řízení, pracovníka projektové kontroly, administrativní a pomocné pracovníky.

S Atelierem 8000 spolupracuje množství externích specialistů. Mezi trvale kooperující profese patří odborníci na vizualizace a animace, právní služby, ale i statika, požární ochrana, elektroinstalace, zdravotní instalace, vzduchotechnika a další.

Spolupráce s významnými kancelářemi

Stavby jsou realizované i ve ztížených podmínkách. Hluboko pod úrovní hranice spodní vody, v zátopové oblasti, v prolukách či velmi stísněných podmínkách, nad objekty metra, v místech s komplikovanými základovými poměry či ve složitých urbanistických a schvalovacích podmínkách v historickém jádru Prahy.

Mezi realizace Atelieru 8000 patří Zlatý Anděl, Cetrum Chodov, Stará Celnice, Česká advokátní komora, Galerie Šantovka či Factory Office Centrum. Atelier 8000 spolupracuje s významnými kancelářemi jako Architectures Jean Nouvel, Frank Gehry, Altoon+Porter, Benoy či Abbey. Má i širokou škálu klientů, k nimž patří ING GROUP, Telefónica, E.ON, ČSOB, IKANO, ECM, Rodamco, MCA, UBM, Škoda Auto, SKANSKA, Prior, SMC Development, Passerinvest.

lan

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl