Odebírat novinky
Úvod Revitalizace a rekonstrukce Historické budovy Tapas bar "The Commune Social" v Šanghaji, Číně od Neri&Hu

Tapas bar "The Commune Social" v Šanghaji, Číně od Neri&Hu

Přeskočit reklamu
x
2 m 35 s / 12. 11. 2017 / Autor: Neri&Hu
Tapas bar "The Commune Social" v Šanghaji, Číně od Neri&Hu

Commune Social, nacházející se v centru Design Commune v Šanghaji, je nová restaurací specializující se na tapas, kterou navrhlo studio Neri&Hu Design and Research Office. Koncept je založený na čerstvých a moderních španělských tapas. Servírované malé pokrmy jsou vkusnými interpretacemi typických tapas s mezinárodním nádechem.

Designová koncepce prostoru zdůrazňuje myšlenku „sdílení“ při konzumování tapas a čtyři vizuálně odlišné místnosti restaurace (tapas bar, jídelna, dezertní bar a tajný bar) mají hostům nabízet různé příchutě a ingredience, aby je sdíleli podobně jako jídlo. Hosté jsou vybízeni, aby se po přípitku v Tajném baru přesunuli do Tapas baru nebo do Jídelny, kde povečeří a jídlo zakončí v Dezertním baru. Každá místnost nabízí něco jiného a každá evokuje jinou atmosféru.

Čtveřice propojených místností nabízí komunitní a společenský aspekt, který je základem originální prostorové koncepce řetězce Social restaurant group. (Patří sem restaurace Pollen Street Social v Londýně a 22 Ships v Hongkongu, obě navržené studiem Neri&Hu.) Přesun během konzumování umožňuje hostům, aby byli v restauraci aktivní a zapojili se při jídle do společenských aktivit.

Design připomíná 22 Ships důrazem na syrové materiály. Neri&Hu tímto způsobem akcentují „svěžest“ vizuálního kontaktu, a zároveň vyvolávají asociaci s čerstvým a syrovým jídlem. Materiály, jako je surové železo, recyklované dřevo, hrubý beton a odkryté cihly, spolupůsobí a vytvářejí pestrou škálu textur a vzorů. Zatímco všechny ostatní prostory mají rustikální industriální syrový charakter, Dezertní bar s nimi kontrastuje svou klinickou bělostí -- světlým zařízením a doplňky připomíná zubařskou ordinaci. Záměrem je povznést dezert servírovaný na čistém pozadí ze „závěrečného chodu“ na „nadpozemské“ potěšení z kulinářské rafinovanosti a extáze. Zároveň však podobnost se zubařskou klinikou připomíná cenu, kterou zaplatíme za mlsání sladkostí.

Web – Neri&Hu
Facebook – Neri&Hu
Instagram – Neri&Hu

Další projekty od Neri&Hu :

Garáž autoservisu "B+" v Pekingu, Číně od Neri&Hu

Restaurace "Jean Georges" v Šanghaji, Číně od Neri&Hu

Kanál Neri&Hu

Partneři

Odborní partneři

Mediální partneři

Kanály

Hledáte inspiraci pro bydlení?

Publikování nebo další šíření obsahu serveru TVarchitect.com je bez písemného souhlasu společnosti Living Media s.r.o. zakázáno.
Orgánem dohledu nad poskytováním audiovizuálních mediálních služeb na vyžádání je Rada pro rozhlasové a televizní vysílání.
© 2019 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl