ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Města a urbanismus Pop-up Studio Ikea v Praze: Nechte si navrhnout interiér nad šálkem kávy

Pop-up Studio Ikea v Praze: Nechte si navrhnout interiér nad šálkem kávy

Pop-up Studio Ikea v Praze: Nechte si navrhnout interiér nad šálkem kávy
Autor: Česká rada pro šetrné budovy Popisek: Interiér Pop-up Studia na Václavském náměstí v Praze

Česká rada pro šetrné budovy uspořádala akci, na níž společnost Ikea představila nový koncept prodejny Pop-up Studia v centru Prahy a to na Václavském náměstí. Událost proběhla v pondělí 15. 10. 2018 právě v prostorách relativně nově zřízeného Studia. Tento koncept je originál a v rámci prezentace zástupci společnosti Ikea prezentovali postoj k udržitelnosti.

V přízemí domu, v němž se studio nachází, lze vybrat takřka klasické zboží, které je člověkobchodním domě Ikea zvyklý vídat. Najdete tu polštáře, boxy na polštáře, gauče, křesla, deky, nádobí a jiné. Tím to ale nekončí, naopak jsme teprve na začátku. Po schodišti vystoupáte do prvního patra, kde lze usednout do příjemné, útulné kavárny a dopřát si odpočinek.

Srdce budovy

Ve stejném patře, ale na opačné straně se nachází studio, které je srdcem budovy. Pokud nenajdete přesně to, co hledáte, lze si na místě domluvit výrobu kýženého výrobku, a to přesně na míru. Svou zakázku můžete s některým ze zde přítomných odborníků řešit buďto přímo ve studiu, nebo nad šálkem dobré kávy a zákuskem.

V tomtéž patře je i prostor pro pořádání seminářů, odborných přednášek na témata spojená s Ikeou. Jak říká Peter Tichý, zástupce regionálního manažera prodeje, má jít především o prostor pro setkávání lidí. 

Udržitelnost

V rámci pondělní prezentace vystoupili odborníci a zároveň zástupci společnosti Ikea, kteří promluvili jak o Pop-up Studiu, tak o vztahu společnosti Ikea k udržitelnosti. Nicole Erdmann, manažerka pro regionální záležitosti řekla exkluzivně pro TV Architect, že tento koncept je skutečně jedinečný z několika důvodů. Kombinace prodejny, kavárny a studia v jednom neexistuje v rámci Ikey zatím nikde jinde na světě a vzhledem k přívětivosti realitního trhu je ráda, že lze tento projekt realizovat právě v Praze. Do budoucna se uvidí, jak oblíbený se tento způsob nákupu stane, ale že by jej rozhodně rádi dále šířili a zlepšovali.

Trend udržitelnosti je v současné době jedním z klíčových témat a jde o hledání alternativních přístupů k fungování lidské společnosti, které byly co nejšetrnější k životnímu prostředí.

David Centrich, který je regionálním manažerem vývoje, promluvil pro TV Architect o vztahu společnosti Ikea k udržitelnosti. Celý sortiment osvětlení Pop-up Studia je na principu LED, nebo je kompatibilní se žárovkami LED. Cílem společnosti Ikea je podle něj umožnit lidem žít ekologicky, a to prostřednictvím výrobků Ikea.

Jako obecný přístup společnosti Ikea k udržitelnosti lze pokládat fakt, že společnost dbá na to, aby její výrobky byly bezpečné pro lidi i pro životní prostředí, trvanlivé a funkční, dobře navržené a směrované na zákazníka.

Láska na první pohled

Jak ostatně řekla TV Architect Simona Kalvoda, výkonná ředitelka České rady pro šetrné budovy: „Většina lidí ví, že Ikea je udržitelná a že dbá na ekologii a ochranu životního prostředí. Nicméně z pohledu budov nejsou jejich udržitelné standardy příliš známy. Ikea zhruba před dvěma lety uspořádala workshop pro společnosti našeho typu, kde její odborníci mluvili o těchto standardech a strategiích, jak provozovat udržitelné budovy. To nás (Českou radu pro šetrné budovy) zaujalo, začali jsme společně komunikovat. Ikea se záhy stala naším členem a už je to druhá nebo třetí společná akce.“ Jak paní Kalvoda dodává: „Byla to láska na první pohled.“  

nyv

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl