ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Zprávy a aktuality Czech Interior Award: Architekti a designéři, přihlaste svá díla do jediného výhradně českého ocenění za interiérový design

Czech Interior Award: Architekti a designéři, přihlaste svá díla do jediného výhradně českého ocenění za interiérový design

Czech Interior Award: Architekti a designéři, přihlaste svá díla do jediného výhradně českého ocenění za interiérový design
8. 12. 2023 / Autor: Štěpánka Šulanová

Jediné výhradně české ocenění v oblasti interiérového designu určené pro české profesionální interiérové architekty a interiérové designéry otevřelo možnost přihlášek do letošního soutěžního ročníku. Cílem projektu je podpora oboru interiérového designu. Vyhlášení vítězů proběhne slavnostně v rámci veletrhu Design Shaker 2024 na pražském výstavišti PVA EXPO Praha. Jednou z kategorí bude také Cena TVbydleni.cz, jejíž vítěz získá možnost natáčení a zapojení do pořadu Díla architektů a designérů.

Premiérový ročník soutěže CZECH INTERIOR AWARD představuje jediné ryze české ohodnocení práce tuzemských profesionálních interiérových architektů a designérů.

Svůj projekt mohou architekti a designéři přihlašovat pomocí jednoduchého formuláře na webu www.interioraward.cz

Přihlašovat lze již hotové projekty jak v oblasti privátních, tak i veřejných interiérů, a to realizované od roku 2021 do roku 2023. Za zmínku stojí i fakt, že lze přihlašovat jak interiérové celky, tak i jednotlivé místnosti, například dětské pokoje, pracovny, kuchyně, ale i odpočinkové či multifunkční místnosti. Pro letošní rok je otevřeno sedm kategorií:

  • SOUKROMÝ INTERIÉR – PROPOJENÝ PROSTOR
  • SOUKROMÝ INTERIÉR – JEDNOTLIVÉ MÍSTNOSTI
  • VEŘEJNÝ INTERIÉR – HOTEL/UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ
  • VEŘEJNÝ INTERIÉR – RESTAURACE, KAVÁRNA, BAR
  • VEŘEJNÝ INTERIĚR – KOMERČNÍ  A PREZENTAČNÍ PROSTORY
  • CENA TVBYDLENI.CZ
  • CENA VEŘEJNOSTI

„Cílem tohoto projektu je podporovat obor interiérového designu, pomoci zviditelnit úspěšnou práci profesionálních návrhářů, ale i například českých výrobních a realizačních společností. Rádi bychom také touto cestou inspirovali širokou veřejnost a ukázali, jak lze postupovat při zařizování vnitřních prostor, aby byl interiér moderní, esteticky vyladěný a přitom maximálně funkční,“ řekla ředitelka veletrhů FOR INTERIOR a DESIGN SHAKER Věra Špáňová.

Je nutné dodat, že ocenění za návrh interiéru může získat opravdu pouze profesionál. Profesionalita jednotlivých přihlášených musí být podložena prokázáním IČO, a to jak u fyzických, tak právnických osob.

Termín uzávěrky je 23. února 2024. Ocenění budou předána první den prestižního veletrhu DESIGN SHAKER, tedy ve čtvrtek 11. dubna 2024 na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech. O výsledcích bude rozhodovat devítičlenná porota složená z pečlivě vybraných odborníků z oblasti praxe, školství i médií včetně zahraničního zástupce.

Součástí poroty bude také generální ředitel Living Media a známý moderátor Míra Hejda, který bude mít tu čest předat ocenění v samostatné kategorii „Cena TVbydleni.cz“, jejíž vítěz získá exkluzivní možnost natáčení a prezentace vítězného díla v pořadu Díla architektů a designérů.

„I díky sdružování zajímavých architektů a designérů na naší TV Bydlení a TV Architect vidím, že v České republice vzniká moho krásných a unikátních projektů, ale mnoho se o nich neví a zaslouží si větší pozornost. Proto jsem rád, že v jejich šíření máme s Czech Interior Award společný směr a že můžeme být součástí a podpořit vznik takového ocenění i předat jednu z cen v samostatné kategorii,“ říká Míra Hejda, spolumajitel TV.

Organizátorem projektu je společnost ABF a. s., největší pražský organizátor veletrhů s rozsáhlým portfoliem zahrnujícím i veletrh v oblasti bytového designu jako je již zmíněný DESIGN SHAKER, ale také FOR INTERIOR a FOR ARCH, a také organizátor prestižních soutěží včetně ocenění ARCHITEKT ROKU a YOUNG ARCHITEKT AWARD.

Mohlo by vás zajímat

Veletrhy

Souběh veletrhů stavby a interiérů FOR ARCH a FOR INTERIOR 2023 je za námi. Podívejte se, jaké novinky představil!

Největší veletrh stavebnictví a interiérů v České republice také letos představil nespočet zajímavých novinek pro vaše bydlení. Na veletrhu FOR ARCH v souběhu s veletrhem FOR INTERIOR na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech se představily stovky tuzemských i zahraničních vystavovatelů. My jsme pro vás zmapovali ty nejzajímavější novinky od trendů pro domy na klíč pro rok 2023 po možnost získat fotovoltaiku díky dotacím zdarma.

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl