ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Kategorie Architektura a urbanismus Nový residenční projekt v blízkosti přírodní památky cílí na rodiny s dětmi

Nový residenční projekt v blízkosti přírodní památky cílí na rodiny s dětmi

Nový residenční projekt v blízkosti přírodní památky cílí na rodiny s dětmi
16. 1. 2021 / Autor: Štěpánka Šulanová, foto: Crest communicationsni

Nový projekt Vital Kamýk vyroste v Praze 12 na dohled od přírodní památky Modřanská rokle a lesa Kamýk. Energeticky úsporný dům s 97 byty se zdravým vnitřním prostředím doplní prostorná střešní terasa. Výstavba bytového domu, který právě obdržel pravomocné územní rozhodnutí, potrvá přibližně od konce roku 2021 do roku 2023.

„Lokalita, rozkládající se na dosah od Modřanské rokle, přímo svádí k dlouhým procházkám, cyklistickým výletům nebo k návštěvě některého z místních sportovních hřišť. Již samotným názvem nového projektu proto odkazujeme na zdravý a aktivní životní styl, k němuž patří nejen pohyb a zdravé bydlení v interiérech s čerstvým vzduchem, ale také možnost ničím nerušeného odpočinku či přátelských setkávání se známými a sousedy. Jeho koncept, který všechny tyto příležitosti nabízí, tak cílí na rodiny s dětmi i aktivně žijící páry a singles,“ konstatuje Pavel Krumpár, obchodní ředitel developerské společnosti JRD.

Zajímavostí je střešní terasa, která bude určena pro sousedská setkávání, dětské hřiště s workout prvky a relaxační zóna se zelení a lavičkami. Celý projekt je budován ve znamení aktivního a pozitivního přístup k životu. To mají připomínat i jména dvou samostatných vchodů - Esprit a Vitalis. Energeticky úsporný dům nabídne 97 zdravých bytů v dispozicích 1+kk až 4+kk a velikostech do 117 m2 a čtyři komerční prostory určené pro obchody a služby. Ke všem bytovým jednotkám bude náležet sklep a většina z nich bude mít rovněž lodžii, balkon nebo terasu s výhledem do zeleně. Parkovací místa naleznou vlastníci bytů a jejich hosté v podzemních garážích, kde developer chystá přípravu pro instalaci nabíjecích stanic pro elektromobily. „Moderní technologie, jako je automatický systém řízeného větrání s rekuperací tepla, a udržitelné materiály navíc zajistí ve všech vnitřních prostorách zdravé prostředí s čistým vzduchem, stabilní teplotou a světelným komfortem. K posílení fyzického a psychického zdraví a společenského života jeho obyvatel ale přispějí také další součásti projektu: prvky pro cyklisty, včetně myčky a servisní stanice, dětské hřiště s workout prvky nebo terasa, pojmenovaná Harmonie, určená k relaxaci či přátelskému setkávání například při společném grilování,“ uvádí Pavel Krumpár.

 Za architektonickým konceptem projektu Vital Kamýk stojí studio Podlipný Sladký architekti, které se zaměřilo na jeho provázanost s původní zástavbou a symbiózu s nedalekým lesem. „Objekt jsme objemově rozdělili do dvou hmot, kdy vyšší navazuje na stávající budovu a nižší uzavírá linii domu a vytváří klidné místo pro odpočinek a relaxaci. Obě části jsou odlehčené zapuštěnými lodžiemi se zábradlím z perforovaného tmavého plechu. Střechu nižšího objektu tvoří zelená střecha s extenzivní zelení, jež přispívá k minimalizaci negativního dopadu výstavby na své okolí a podporuje výhledy do zeleně. Uliční parter jsme navíc doplnili stromy, okrasnými keři a lavičkami,“ popisuje architekt Luděk Podlipný, jakým způsobem zakomponoval do svého návrhu přírodu. Tou se nechal inspirovat i interiérový designér Robert Jerie, který kladl - při přípravě základních standardů interiérového vybavení - největší důraz na využití přírodních materiálů.

Projekt Vital Kamýk vyroste v pražské čtvrti s dobrou občanskou vybaveností a dopravní dostupností, která se rozkládá na dosah Modřanské rokle. V blízkosti nového rezidenčního areálu se nachází autobusová zastávka, nákupní centrum Albert, mateřské a základní školy, včetně Prague British International School, dětská hřiště nebo sportovní areál TJ Tempo. V oblasti se navíc plánuje výstavba stanice metra Libuš.   

Podívejte se také:

JRD

Psali jsme také:

Blíž k lidem, blíž ke hvězdám. JRD staví na Třebešíně rezidenční bydlení

Hrubá stavba Zelené Libuše od JRD je hotová

Nový projekt společnosti JRD: Zdravý omítkový systém a systém řízeného větrání

Developer JRD si může mnout ruce, získal dost územních rozhodnutí

 

 

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect na Slovensku
Nový díl

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl