EN
  • CZ
More channels
Subscribe to newsletter
Úvod Public sector Public buildings Suzhou Chapel in Suzhou, China by Neri&Hu

Suzhou Chapel in Suzhou, China by Neri&Hu

Přeskočit reklamu
x
3 m 58 s / 12. 10. 2017 / Author: Neri&Hu
Suzhou Chapel in Suzhou, China by Neri&Hu

The chapel is a prominent building within Suzhou's larger Village zone. As such, it occupies a prime location that's visible from the main road and along the waterfront. Its architectural language is derived from similar elements found elsewhere in the project, such as the undulating brick walls and floating white volume. Here, however, they are taken to another level of articulation. The brick walls are broken down to an even more refined scale, where different heights of walls interweave with each other to create a choreographed landscape journey leading into the building itself.

The white volume also receives special treatment; composed here of two layers. The inner layer is a simple box punctuated on all sides with scattered windows, while the outer layer is a folded and perforated metal skin, a “veil” which alternatively hides and reveals. In the daytime, the white box emerges shimmering gently in the sunlight, subtly exposing its contents. In the night, the white box becomes the project's jewel-like beacon, its various windows emitting a soft glow in all directions.

Inside the building, visitors continue on their guided journey through the foyer and then into the main chapel space, which features a light-filled 12-meter high ceiling. There is a seamless integration with the surrounding nature as picture windows frame various man-made and natural landscapes. A mezzanine level hovers overhead to accommodate extra guests and includes a catwalk encircling the space, allowing 360 degrees of viewing angles. The mezzanine is integrated into a wood-louvered cage element which wraps around the whole upper part of the room. A grid of glowing bulb lights and delicate bronze details give a touch of opulence to the otherwise quiet monastic spaces. Customized wooden furniture and crafted wood details compliment the simple material palette of gray brick, terrazzo and concrete. Another feature of the chapel building is a separate staircase alongside the main space, which allows visitors to gain access to the rooftop for unrivaled views across the scenic lake. Various openings along the ascent upstairs provide unexpected internal and external views.

Website – Neri&Hu
Facebook – Neri&Hu

Partners

Professional partners

Medial partners

Channels

Chcete vědět, co se staví ve Vaší lokalitě a proč? TV Architect Vám přináší zpravodajství o plánování staveb a architektuře v ČR. Jsme kombinace online televizního kanálu, kterým proudí rozhovory s předními světovými i tuzemskými architekty a videa o nejzajímavějších projektech.
© 2018 TV Architect s.r.o. - Bringing together the world of architecture
Made in Beneš & Michl