ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Pořady TV Architect v regionech Sollaron architects, s.r.o.

TV Architect v regionech - Sollaron architects, s.r.o.

Zrušit ztišení
Přeskočit reklamu
x

Líbí se vám pořad?

Sdílejte ho svým přátelům.

Facebook log
sdílet na facebooku

Další video

TV Architect v regionech - Atelier RAW s.r.o.

zrušit

4 m 11 s / Autor: TV Architect Popisek: Sollaron architects, s.r.o.

Tentokrát jsme pro vás připravili rozhovor s představiteli ateliéru Sollaron architects, s.r.o. Co je pro ně to nejdůležitější v jejich práci, jak důležitý je pro ně dialog a jak vidí pozici Brna z hlediska architektury do budoucna. To vše a mnohem víc uvidíte pouze ve videu TV Architect.

Sollaron architects, s.r.o., Ing. Hana Hrdinová, jednatelka

Sollaron architects, s.r.o., Ing. Tomáš Zvára, jednatel

www.sollaron-architects.cz

Co ve své práci považujete za důležité?

Velmi důležitý je dialog mezi lidmi. Myslím si, že pokud ten nastane, má Brno našlápnuto k tomu stát se velmi zajímavou metropolí, kde se dané projekty můžou zajímavě rozšiřovat, projektovat a může vznikat něco, z čeho budeme mít všichni radost.

Jakou měrou se zapojujete do příslušných projektů?

V tom projektu jsme od studie, přes stavební povolení až po realizaci a spolupracujeme i na klientských změnách. Investor je s námi od začátku, od prvotní myšlenky až po okamžik, kdy se koncovým klientům předávají ty byty. Spolupráce s námi je tak skutečně dlouhodobá.

Další významné projekty ateliéru:

Polyfunkční domy Meridiem, Brno:

Polyfunkční komplex 4 domů v Brně Komárově. Stavba je navržena jako polyfunkční objekt. Objekt je kompletně propojen prvním podzemním podlažím kde se nachází parkovací a odstavná stání. Dané podlaží umožňuje jednoduše provozně, technicky i fyzicky propojení objektů A1, A2, A3 a objektu B. Dá se konstatovat spojení všech 4 objektů přes jednu společnou platformu, v které je umístěno technické zázemí. Dominantou návrhu je objekt A2, který má 13 pater. Boční objekty A1 a A3 jsou sedmipodlažní. Využití objektu B bude čistě pro komerční účely. Objekt B má za účel navázat na stávající území doplnit ho zkvalitnit funkci služeb v daném území a vytvořit jaký si filtr pro objekt A. Pro budoucí rezidenty vznikne v zahradě objektu dětské hřiště a jezero.

Bytový dům Rezidence Čepkovská, Zlín:

Bytový dům o 21 bytových jednotkách ve městě Zlíně. Koncepce vizuálně 3 oddělených domů vyšla z požadavku hlavní architekta Zlína. Jedná se o bytový dům má dvě plná podlaží a třetí ustupující. Aktuálně zpracováváme projekt pro stavební povolení. Termín zahájení výstavby je předpokládán na podzim 2019.

Průmyslový objekt sídlo společnosti ROBUR, Popůvky u Brna:

Sídlo společnosti Robur v Popůvkách u Brna byl dokončen v roce 2016. Stavba slouží z části pro potřeby administrativy společnosti a části jako sklad. Oranžová kostka na fasádě respektuje barevnost loga společnosti a v noci svítí.

Rodinné domy V Podlesí:

Rodinné domy V Podlesí. Jedná se o koncepční zastavovací studii možného využití jihovýchodního stahu s unikátním výhledem na celé město a široké okolí. Koncepce prověřila a řešila do důsledku veškeré aspekty nového území. Jedním z hlavních kritérií ze strany klienta bylo správné osazení domů do svahu a co nejvíce ctít stávající výškové uspořádání a navrhnout rodinné domy tak, aby si vzájemně nepřekáželi a bylo možné dosáhnout unikátního výhledu do údolí z většiny hlavních obytných místností v každém domě. Nyní se zpracovává projektová dokumentace v rozsahu Územního řízení.

Villa Lešetín, Zlín:

Vila dům o 13 bytových jednotkách ve středu města Zlína je aktuálně ve výstavbě. Termín dokončení je stanoven na zimu 2019/2020. Jedná se o dům přibližně čtvercového půdorysu o třech nadzemních podlažích a jednom podzemním. Podzemní podlaží slouží pro parkování osobních aut. Auta se do prostor podzemního parkování dostanou pomoci autoplošiny. Na základní tvar objektu navazují terasy, které mají prodloužit obytný prostor a umožnit tak budoucím klientům maximálně využívat jak vnitřních prostor, tak i venkovních teras. Toto propojení má za následek lepší propojení a funkční využití. Vila tak bude vůči svému okolí působit více vstřícně. Při pohledu z ulice však tyto terasy budou částečně filtrovat nevhodné průhledové osy do jednotlivých obytných ploch bytových jednotek.

Osobnosti současné architektury - Zdeněk Fránek

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl