ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Pořady TV Architect v regionech CHYBIK+KRISTOF ARCHITECTS & URBAN DESIGNERS

TV Architect v regionech - CHYBIK+KRISTOF ARCHITECTS & URBAN DESIGNERS

Zrušit ztišení
Přeskočit reklamu
x

Líbí se vám pořad?

Sdílejte ho svým přátelům.

Facebook log
sdílet na facebooku

Další video

TV Architect v regionech - Sollaron architects, s.r.o.

zrušit

3 m 58 s / Autor: TV Architect Popisek: Ing. arch. Ondřej Chybík, jednatel

Ondřej Chybík z ateliéru CHYBIK+KRISTOF ARCHITECTS & URBAN DESIGNERS byl dalším, koho jsme zpovídali. Do jak velkého počtu ateliér narostl od svých začátků a kde všude mají jeho tvůrci rozpracované projekty. To a ještě mnohem víc se dozvíte v dalším exkluzivním videu TV Architect.

www.chybik-kristof.com

Představte nám Váš ateliér.

Vznikli jsme v roce 2010 společně s mým tehdejším spolužákem Michalem Krištofem a za posledních deset let jsme vyrostli z počtu čtyř architektů do týmu, který má sílu padesáti lidí. Kanceláře máme v Praze, v Brně a v Bratislavě. Ve všech těchto městech máme aktivní projekty.

Jak přistupujete ke své práci?

Každý projekt, který děláme, bereme jako experiment, na němž se snažíme aplikovat řešení pro nás do té doby neznámá. Tajně doufáme, že tímhle způsobem posouváme dané projekty směrem vpřed.

 Další významné projekty ateliéru:

BYTOVÝ KOMPLEX WALTROVKA, Praha:

Koncepce nové moderní čtvrti předurčuje Waltrovku pro vznik vysoce kvalitního rezidenčního projektu s dostatečnou občanskou vybaveností (obchody, služby, mateřská škola) a velkým množstvím zeleně různého charakteru. Celým územím napříč navrhujeme na ploše 1,7 ha nový park spojující přírodní rezervace Vidoule a Dívčí hrady pokračující zeleným koridorem až k řece Vltavě. Samotný park nabízí pestrou škálu zeleně, od rozlehlých travnatých ploch přes bohatá stromořadí lemující komunikace v areálu, která budou doplňkem navrhovaného bydlení. Rozsáhlá velikost a členitost území je využita pro pestrou druhovou skladbu bydlení. Součástí je výstavba bytových domů v pěti až sedmi podlažích, třípodlažních viladomů a rodinných řadových domů.

LESY V LESE, první místo ve veřejné mezinárodní architektonické soutěži:

Při návštěvě areálu LČR jsme si uvědomili zásadní skutečnost, která formovala naše uvažování nad návrhem nového administrativního centra od počátku až do konce. Po prohlídce areálu jsme se rozhodli prozkoumat nejbližší okolí a cesta nás zavedla po mostě přímo do hradeckého lesa. Byl teplý letní den a kontrast mezi teplotou ve vyhřátém prostředí mezi budovami a vstupem do chladivého lesa byl naprosto zřejmý. Ptali jsme se sami sebe, co nás vlastně nutí pracovat v přehřátém interiéru, když nejlepší by bylo vzít si notebook mezi stromy a pracovat v prostředí plném klidu? Klid. Fenomén lesa jako pracovního prostředí. Maximální propojení pracovního místa s lesem. Vytvoření transparentního, intimního a zároveň reprezentativního prostředí. To vše nás vedlo k myšlence centrálního prostoru, z něhož budova vrůstá do lesa a les do budovy.

Bytové domy ve vnitrobloku Francouzská, Brno:

Pětice objektů ohraničujících urbánní zahradu je navržena jako kompaktní hmoty s předsazenými pavlačemi, jejichž architektura vychází z lokálního kontextu a industriálního charakteru čtvrti. Tomu odpovídá racionální uspořádání a členění i zvolené materiály. Sjednocujícím prvkem je parter, koncipovaný jako souvislá hmota v jednotné barevnosti, který má v některých částech charakter otevřené pergoly a do něhož jsou logicky integrovány veřejně přístupné provozy – komunitní centrum, malá kavárna a společenské části domů. Ve vyšších podlažích, jež jsou vzájemně odlišeny barevností, jsou umístěny byty; čtyři objekty nabízejí celkem 48 startovacích bytů převážně 2+kk, dva objekty slouží jako dům s pečovatelskou službou a nabízejí 40 malometrážních jednotek, upravitelných pro potřeby vozíčkářů. Přidanou hodnotou jsou obytná pavlač či společné zahrady na střechách domů, které mohou přispívat k posilování sociálních vazeb mezi obyvateli.

Osobnosti současné architektury - Zdeněk Fránek

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl