ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Pořady TV Architect v regionech Architektonický ateliér A77

TV Architect v regionech - Architektonický ateliér A77

Zrušit ztišení
Přeskočit reklamu
x

Líbí se vám pořad?

Sdílejte ho svým přátelům.

Facebook log
sdílet na facebooku

Další video

TV Architect v regionech - Architektonický ateliér SENAA

zrušit

2 m 43 s / Autor: TV Architect Popisek: Zdeněk Bureš

Další, s kým si TV Architect popovídala na brněnském setkání architektů, byl Zdeněk Bureš z ateliéru A77. S jakými historickým a památkově chráněnými budovami pracovali, nejen to se dozvíte v exkluzivním rozhovoru na TV Architect.

www.arch77.cz

Jakými projekty se zabýváte ve Vašem ateliéru?

V našem ateliéru A77 architekti se zabýváme řadou zakázek a památkové objekty mezi nimi tvoří nemalou část.   

 Jak se liší role investora a památkové péče?

Role investora je nezastupitelná, protože on vybírá projektanta, formuluje zadání, ale památková péče má nezpochybnitelnou roli v okamžiku, kdy se jedná o konkrétní zásahy do stavební struktury památky.

Další zajímavé projekty ateliéru:

Místodržitelský palác, kulturní památka, Brno:

Budova bývalého místodržitelského paláce se nachází na okraji historického centra města Brna, č.p. 1 Město Brno. V objektu sídlí Katastrální úřad pro Jihomoravský kraj a Moravská galerie. Objekt je situován v městské památkové rezervaci Brno a je samostatně chráněnou kulturní památkou, původně augustiniánský klášter založený jako pohřebiště moravské větve Lucemburků byl velkoryse přestavěn Mořicem Grimem v první polovině 18. století. Stavební úpravy zahrnovaly obnovu fasád včetně restaurování kamenných a štukových prvků (portály, ostění), barokních mříží i dalších architektonických článků i úpravy vnitřních dispozic (obnova barokní stavební struktury, zřízení krajského archivu apod.)

Kostel Nanebevzetí Panny Marie Porta Coeli, národní kulturní památka, Předklášteří:

Porta coeli (Brána nebes) je ženský klášter ze 13. století, proslavenými dominantami tohoto kláštera jsou bohatě zdobený gotický portál v západním průčelí románsko-gotické baziliky Nanebevzetí Panny Marie, kapitulní síň a křížová chodba. Tyto unikátní umělecké skvosty jsou přístupné celoročně. Klášter Porta coeli se nachází v obci Předklášteří, která přímo sousedí s městem Tišnov nazývaným "brána Vysočiny". Předmětem projektu jsou úpravy v interiéru a exteriéru baziliky, spočívající v kompletní opravě krovů a střech, opravách exteriérových omítek, sanačních opatření soklové části zdiva v interiéru i exteriéru, především kompletní výmalbě interiéru včetně komplexního návrhu vnitřního osvětlení a restaurování nejen kamenických prvků stavby ale i vybavení (oltářů, obrazů apod.).

Terminál a parkovací dům, přestavba dopravního uzlu a novostavba parkovacího domu, Benešov:

Benešov je důležitým dopravním uzlem k dennímu pohybu občanů za prací do hlavního města. V místě stávajícího autobusového nádraží bez zázemí vznikne moderní přestupní uzel propojený s železniční stanicí dopravního koridoru s novou výpravní budovou se službami, dispečinkem, sociálním zázemím cestujících i řidičů a občerstvením, se zastřešenými nástupními ostrůvky, propojený mezi úrovňově a bezbariérově s nástupišti železnice. Nezbytným doplňkem bude novostavba zelení porostlého kapacitního parkovacího domu pro téměř 200 osobních vozů mezi terminál vlakovým a autobusovým, s přímým nekolizním přístupem k jednotlivým odjezdovým i příjezdovým stáním, vybavená také cykloboxy. Parkovací stání zajistí dostatečnou kapacitu pro obyvatele sousedních obcí, kteří budou využívat navržený přestupní uzel. Součástí stavby je 6 stavebních a 19 inženýrských objektů.

Vila Horský Park, novostavba, Bratislava:

Novostavba třípodlažního rodinného domu s vnitřním bazénem a wellness se nachází v atraktivní lokalitě Bratislavy. Projekt byl řešen včetně interiérů a sadových úprav zahrady. Impozantní obytný prostor je vyložen jako konzola nad terasou s výhledem na protější svahy. Dům je situován na relativně úzké svažité parcele v sousedství zalesněného pozemku, pozemek se zásadním způsobem podepsal na architektonickém výrazu vily. Unikátní statické řešení se zavěšeným závěrem domu vyneseným nad terasou před bazénovou halou poskytuje nerušený výhled na okolí ze společenských prostor vily. 

Správní a provozní budova Essens, novostavba brownfields, Brno:

Stavba nového objektu ESSENS Europe je situována do plochy brownfields v městské části Brno – Líšeň. V areálu se nachází školící centrum s přednáškovým sálem, objednávkové call centrum a vedení zahraničních poboček. Mimo sofistikovaný logistický systém s automatizací skladu byl důraz kladen na špičkové technologie administrativní části areálu. Pracovní prostředí zpříjemňuje zelená stěna podél lomenicového schodiště, která vertikálně probíhá budovou a osvěžuje vnitřní prostředí. Reprezentativní vzhled budovy je podtržen soudobými materiály fasád, parkovými úpravami pozemku a rozlehlou střešní terasou s vzrostlými dřevinami a jezírky s rybami. 

Osobnosti současné architektury - Zdeněk Fránek

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl