ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Zprávy a aktuality TV Architect mediálním partnerem Festivalu světové architektury 2017 v Berlíně

TV Architect mediálním partnerem Festivalu světové architektury 2017 v Berlíně

TV Architect mediálním partnerem Festivalu světové architektury 2017 v Berlíně
7. 11. 2017 / Autor: Nina Fibigerová

V polovině listopadu otevře své brány Arena Berlin, dějiště Festivalu světové architektury 2017 (WAF 2017). Letos již podesáté otevře své brány hvězdám světové architektury i profesionálům ze souvisejících oborů. Ti se tu sejdou, aby společně sdíleli své znalosti, inspiraci a výsledky svépráce a využili výjimečné příležitosti k navázání nových kontaktů. Pro tento rok půjde o setkání o to slavnostnější, že uzavírá první dekádu života festivalu: u příležitosti prvních kulatin architektonického svátku vydají organizátoři manifest, v němž identifikují hlavní výzvy, na které by se architekti měli zaměřit během dalších deseti let. Tým televize TV Architect, která je jedním z mediálních partnerů festivalu, bude v centru dění, připraven točit, informovat, komentovat a sdílet slavnostní a zároveň velmi aktivní atmosféru události se svými diváky a čtenáři.

Festival světové architektury 2017 nabídne mezi 15. a 17. listopadem bohatý odborný i společenský program. Vítězné projekty WAF Awards budou vyhlášeny na sérii gala večerů a slavnostních večeří. Pro účastníky bude připravena řada tématických konferencí, budou moci sledovat architektonické soutěže WAF Awards a navštívit výstavy projektů účastníků soutěže. Na festivalu nebudou samozřejmě chybět stánky sponzorů a vystavovatelů a příležitost k navazování nových kontaktů i zábavě nabídne série společenských a networkingových akcí.

V rámci rozsáhlého výzkumu organizátoři WAF zjistili, že čtyři z deseti architektů považují za největší výzvu změnu klimatu, jíž musí čelit při výstavbě a provozu budov, které spotřebovávají velké množství energie. Druhou největší výzvou, před níž architekti stojí, je "projektování pro sociální spravedlnost". Architektura podle mínění profesionálů z celého světa podporuje prohlubování extrémních rozdílů ve společnosti, mezi bohatými lidmi, kteří si mohou dovolit platit vysoké náklady a velmi chudými lidmi, kterým by mohlo pomoci státní financování.

Organizátoři festivalu již vyhlásili vítěze inaugurační ceny WAFX, udělované budoucím projektům, které nabízejí řešení některého z klíčových problémů, na něž by se architekti měli zaměřit v nejbližších letech. Porota Festivalu vybrala 11 vítězných budoucích projektů, které navrhují progresivní postupy.  

Po rozsáhlé diskuzi porota festivalu udělila cenu projektu studia Paul Lukez Architecture s názvem Hydroelektrický kanál (Hydroelectric Canal), který řeší složitou problematiku stoupající hladiny moře, jako celkovému vítězi a zároveň nejlepšímu projektu kategorie Klima, energie a uhlík.

Projekt Plovoucí rybníky od studia Surbana Jurong Consultants získal ocenění v kategorii Voda (Water Award). Projekt snižuje závislost na půdě a posiluje životaschopnost rychle expandujících měst s rostoucí populací pomocí kreativního využití prostoru a vody.

Systém skladování energie v energetickém parku Heidelberg od studia LAVA Berlín zvítězil v kategorii Stavební technologie (Building Technology). Projekt byl oceněn kvůli navrženým technologiím umožňujícím využití obnovitelných zdrojů energie. 

(nif) 

Web – World Architecture Festival
Facebook – World Architecture Festival
Twitter – World Architecture Festival
Instagram – World Architecture Festival
Youtube – World Architecture Festival

Články na TV Architect:

Doporučené pořady

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl