ODEBÍRAT NOVINKY
Úvod Zprávy a aktuality Central Group na trhu investičního bydlení. Nabízí byty k prodeji

Central Group na trhu investičního bydlení. Nabízí byty k prodeji

Central Group na trhu investičního bydlení. Nabízí byty k prodeji
23. 4. 2018 / Autor: Central Group Popisek: Projekt investičních bytů na pražském Zličíně

Central Group nabízí investorům výhodné financování s možností zaplatit až po roce od nastěhování nebo poukázku na vybavení až za dvě stě padesát tisíc korun. Hrubý výnos z pronájmu nově postaveného bytu je díky rostoucímu nájemnému atraktivní. Dokončeny jsou investiční byty ve Vršovicích a na Zličíně. Zájem je o lokality blízko metra.

„Zájem o investiční byty roste ruku v ruce se zvyšujícími se nájmy. Velká poptávka nás vedla k tomu, že jsme připravili prozatím dva projekty speciálně k tomuto účelu. Investorům tak vedle obvyklého širokého klientského servisu můžeme navíc nabídnout celý komplex služeb, a k investičnímu bytu jim tak přidat výhodnou nabídku financování, vybavení na klíč, a zajištění provozu spojeného s dlouhodobým pronájmem,“ řekla výkonná ředitelka Central Group Michaela Tomášková.

Časově nenáročná správa pronájmu

Investoři mohou také využít služeb zkušené firmy, která jim zajistí dlouhodobého nájemníka, zprostředkuje komunikaci s ním, inkaso plateb, kontrolu bytu či řešení oprav. Nemusejí se tedy obávat, že by jim správa pronájmu zabírala čas. V současné době investoři ušetří také finance při samotném zařizování bytu. Získat totiž mohou kuchyň nebo jiné vybavení v hodnotě až dvě stě padesát tisíc korun zdarma. Připraveny jsou také zvýhodněné balíčky kompletního zařízení bytu na klíč. K financování mohou využít výhodné financování s možností zaplatit až po roce od nastěhování.

Hrubý výnos z pronájmu nově postaveného bytu je díky rostoucímu nájemnému velmi atraktivní. V Praze dosahuje podle analýz KPMG v průměru 4,4 procenta a je tak stále vyšší než v okolních metropolích. Hlavně je ale vyšší, než u jiných investičních nástrojů či spořicích bankovních produktů. U bytů z aktuální nabídky Central Group vhodných na investici se hrubý výnos pohybuje od 3,7 do 4,7 procenta. Při současných maximálně jednoprocentních sazbách na spořicích účtech a dvouprocentní inflaci se tak investice do bydlení stále vyplatí. Investované peníze do bydlení se totiž zhodnocují nejen samotným nájmem, ale hodnota investovaných peněz roste také s tím, jak se zvyšují ceny nemovitostí.

Investoři běžně upřednostňují nově dokončené investiční byty o dispozicích 1+kk nebo 2+kk v lokalitách v centru města nebo blízko hromadné dopravy. A právě takové projekty zaměřené na investiční byty rezidenční stavitel Central Group nedávno dokončil v Petrohradské ulici ve Vršovicích a v Metropoli na Zličíně. V brzké době budou připraveny také další lokality ušité na míru investorům.

Prstenec kolem centra preferují mladí lidé

V posledním roce podíl bytů, které kupující dále pronajímají, vzrostl u Central Group na dvacet tři procent. Zájem se liší podle lokality. V místech nedaleko centra v zajímavých lokalitách může růst až k dvaceti pěti nebo třiceti procentům, naopak v typicky rodinných lokalitách klesá i pod deset procent. Z lokalit je největší zájem o prstenec kolem centra, který preferují hlavně mladí lidé. Ti jsou totiž nejčastějšími nájemníky investičních bytů. Investoři proto volí často čtvrti jako Žižkov, Holešovice, Dejvice, Vršovice, Karlín a Libeň. Pro dlouhodobé pronajímání je zájem také o projekty blízko metra ve čtvrtích, jako jsou Letňany, Zličín nebo třeba Háje.

nyv

Další články na TV Architect:

Praha a České dráhy jednají o odkupu Nákladového nádraží Žižkov

Brownfield v severní části Nákladového nádraží Žižkov se změní na Parkovou čtvrť

Doporučené pořady

TV Architect představuje...
Nový díl

TV Architect představuje...

TV Architect v regionech
Nový díl

TV Architect v regionech

TV Architect na Slovensku

TV Architect na Slovensku

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Skryté poklady architektury pohledem Zdeňka Lukeše

Už máte klon umělé inteligence?

Už máte klon umělé inteligence?

U jednoho stolu

U jednoho stolu

Osobnosti současné architektury

Osobnosti současné architektury

Chátrající skvosty

Chátrající skvosty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Fotovoltaika pro firmy a developerské projekty

Díla architektů a designérů

Díla architektů a designérů

Architekti nové generace

Architekti nové generace

Konference architektury

Konference architektury

Akademie navrhování interiérů

Akademie navrhování interiérů


Hledáte inspiraci pro bydlení?


© 2024 Living Media s.r.o.
Vytvořeno v Beneš & Michl